Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ημερίδα ‘‘ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ‘‘


Ημερίδα ‘‘ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ‘‘
Μια ξεχωριστή εμπειρία για τα μέλη της αποστολής του Συνδέσμου μας ήταν η σημερινή Ημερίδα ‘‘ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ‘‘ που έλαβε χώρα στην εδρα της 110 Π.Μ
Με μια άψογη διοργάνωση και ενδιάμεσα διαλείμματα απο τις 09.00 εως τις 14.00 σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 παρακολουθήσαμε θεματικές ενότητες εισηγητών της Πανελληνίου Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης .Θέματα παρμένα από την εμπειρία των ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ . Έγινε αναφορά σε τεχνικές δυσκολίες διάσωσης, στο χρόνο προπαρασκευής σε θέματα επικοινωνίας , σε στόχους και εκπαιδεύσεις , έγινε αναφορά στην τοξικότητα αλλά και τους κινδύνους από πρόσκρουση ,την προσέγγιση  τόπο του ατυχήματος την ψυχολογική προετοιμασία του διασώστη , τρόποι διάσωσης και μια σειρά αλλών θεμάτων που επέλεξαν για μας οι εισηγητές.
Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε φίλους και συναδέλφους αλλά και αλλες  ομάδες που παρακολούθησαν την Ημερίδα ,οπως τη Λέσχη Ειδ.Δυνάμεων Λαρίσης, εθελοντές μέλη του Ερυθρού Σταυρού.,στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας κ.α
Την αποστολή εκ μέρους του Συνδέσμου  μας  παρακολούθησαν οι εφ. Αξιωματικοι Αθανάσιος Μπάτης , Γεώργιος Ραίδης ,Γεώργιος  Κριτσίλας   , Εμμανουηλ Παυλής και ο Εθελοντης των Ομάδων Πυρ-επτηρησης του ΣΕΑ  Ν.  Μαγνησίας κ.Δημήτριος Ζορμπάς.
Εκ μέρους του Συνδέσμου εφ.Αξιωματικών Ν Καρδίτσας οι συνάδελφοι κος Ιωάννης Ντενισιώτης ,
Αθανάσιος Παππάς και Παπαδάκης Ιωάννης .
Μετά την Επίδειξη διάσωσης πιλότου από αναγκαστική προσγείωση σε ρεαλιστικές συνθήκες ,έγινε η επιστροφή στην αίθουσα της Ημερίδας και έλαβε ο κάθε ενδιαφερόμενος την σχετική βεβαίωση Παρακολούθησης .
Συναντήσαμε και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών με τους συναδέλφους της Λ.ΕΦ.Ε.Ε.Δ Χαλκιδικής όπου για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε τους κοινούς στόχους σε θέματα εκπαίδευσης των εφέδρων σε εφεδρεία .Απο διαφορετικά συλλογικά όργανα,  ο καθένας μας (αξιωματικοί,υπαξιωματικοί και οπλίτες) στην εφεδρεία υποστηρίζουμε όποια πρόταση βελτιώνει την ικανότητα μας στο τρίπτυχο  επαφή με τον στρατό, επικοινωνία μεταξύ των εφέδρων και τέλος ενημέρωση  νέων οπλικών συστημάτων. 

Η ζωντανή και ακμαία εφεδρεία είναι όπλο της Πατρίδας και δύναμη ισχύος του Ελληνικού μας Στρατού .
Μελη της( ΑΠΟΕΑ)ΣΕΑΝ Μαγνησίας και Καρδίτσης   και της ΛΕΦΕΕΔ

Μελη της (ΑΠΟΕΑ)ΣΕΑΝ Μαγνησίας και Καρδίτσης
ανάλυση θεματος ...


Με μέλη της Ελληνικης Ομάδας Διάσωσης




απο την ανταλλαγη αναμνηστικών .
Με τους Ερυθρο- Σταυρίτες