Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

2013 ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ

                                           2013 ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ

Τιμώμενος με τον Χρυσό Εφεδρο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας ο συνάδελφος έφεδρος Αξιωματικός κος Αναστάσιος Στρατηγόπουλος. Ο Πρόεδρος μας διαβάζοντας το Βιογραφικό σημείωμα του τιμώμενου ειπε‘‘ φέτος ανακηρύσσαμε το 2013 ως έτος ΜΝΉΜΗΣ‘‘
Μια από τις προσπάθειες μας είναι να μάθουν οι συνάδελφοι αλλά και η κοινωνία μας ότι οι έφεδροι Αξιωματικοί προσφέρουν όχι μόνο κατά την διάρκεια της θητείας τους αλλά έως το 56 έτος όπου προάγονται σε βετεράνους του είδους. 
H  Πατρίδα τους καλεί... τότε γίνονται πολεμιστές και μικροί ηγήτωρες των τμημάτων που αναλαμβάνουν...τον υπόλοιπο χρόνο είναι δημιουργικές μονάδες στην ίδια την κοινωνία τους.
Ο συγκεκριμένος συμπολίτης και Νεαρός τότε ανθυπολοχαγός με την δυναμική του προσωπικότητα, ανέλαβε την εργολαβία του έργου κατασκευής του αεροδιαδρόμου στο Τιμπάκι της Κρήτης.Ως επικεφαλής ο ίδιος αφηγείται πάμπολλες περιπέτειες ....ο ’’δαιμόνιος   εφ.Ανθυπολοχαγός ‘‘ όπως τον αποκαλούσε ο τοτε ταξίαρχος Αγάθωνας με την μετατροπή των εργαλείων μεσα σε 6 μήνες έφερε σε πέρας την αποστολή του. Ο Σμηναγός Επόπτης των Αμερικάνων για να επιβραβεύσει τον νεαρό ανθυπολοχαγό ,έκανε δεξίωση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία προς τιμή του κ.Στρατηγόπουλου. 
Σ΄εμας τους νεώτερους ο συγκεκριμένος συνάδελφος αλλά και πολλοί άλλοι που προ΄σεφεραν περισσότερα απο μια απλή θητεία πρέπει να τα βγάζουμε από την λήθη της αμνησίας και να τα γνωστοποιούμε στις νεώτερες ηλικίες εφέδρων Αξιωματικών.Λαμπρά παραδείγματα για μας δεν μπορεί πάρα να εισπράττουν Έπαινους και να δοκιμάζουν τον Θαυμασμό μας. Αργότερα και εκ της θέσεως του   Ανθυπολοχαγού εξ ανακατατατάξεως  ανέλαβε το γραφείο Οδοποιίας και Δημοσίων έργων με έδρα την 1η Στρατιά. Του εύχομαι από καρδιάς όσα χρόνια του χαρίζει ο θεός να τα απολαύσει οικογενειακά ,με τα εγγόνια ,τα παιδιά του ,την σύζυγο και του σεβασμού όλων των συναδέλφων  εφέδρων Αξιωματικών.


Παρακαλώ ο Γραμματέας του Συνδέσμου να αποδώσει την διάκρισή στον τιμώμενο.Ο πρόεδρος αποσαφήνισε ότι ο Χρυσός έφεδρος έχει δοθεί και στον Υποστράτηγο κ.Νικόλαο Ταμουρίδη τ.Υπάρχηγο του ΓΕΣ .



Τιμητική επίσης απονομή έγινε στο πρόσωπο του συναδέλφου εφ.Αξιωματικού γνωστού επιχειρηματία και ασφαλιστή κ.Αντώνιου Ζιούρα .Ενας συμπολίτης που μετατρέπει τον εαυατό του σε Σαμαρείτης προσφοράς.

Αθόρυβα προσφέρει..ακόμη και σήμερα από πολλές κοινωνικές θέσεις  προσδιορίζοντας  στο πρόσωπο του τις ιδιότητες:
του καλού Οικογενειάρχη,του σωστού επιχειρηματία,του ένθερμου και πιστού στο Σύνδεσμο μας μέλους και προέδρου της Επιτροπής Δράσεων 2013- 2015, τέλος  του συμπολίτη που συμπαραστέκεται και βοηθά τους συνανθρώπους του.Απονέμεται στον κ.Αντωνιο Ζιούρα το μετάλλιο Α΄Ιπποτικης Τάξης  .