Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

΄Φλωράκεια 2007΄ με Φράγκο Σωματάρχη. Όταν πετούσαν Απάτσι στον αέρα της Β΄ ΜΚΔ!



Του  Θόδωρου Ελευθεριάδη
Οι φωτογραφίες μας είναι μόλις έξι χρόνων, αλλά αν συγκριθούν με τη σημερινή δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι Ένοπλες μας Δυνάμεις, αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, λόγω Μνημονίου και Τρόικας.
"Φλωράκεια 2007", Σωματάρχης του Β΄ΣΣ ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης και στον αέρα της Β΄ΜΚ (διοικητής της τότε ο καλός φίλος Ανχης τότε, κ. Αλεξίου Αλέξης) πετά ζεύγος πολεμικών ελικοπτέρων Απάτσι...
προς τιμή του αλησμόνητου αρχηγού ΓΕΕΦ και επίτιμου διοικητή του Β΄ΣΣ Στρατηγού Βαγγέλη Φλωράκη.
Με νοσταλγία σκεφτόμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το στρατιωτικό ρεπορτάζ εκείνες τις μέρες, όταν η πολιτεία παρείχε στις Ένοπλες Δυνάμεις όλα τα μέσα ώστε να επιτελούν το αποτρεπτικό έργο κάθε εξωτερικής επιβουλής για την Ελλάδα μας.
Δυστυχώς σήμερα με τις τεράστιες μειώσεις των μισθών των στελεχών των Ε.Δ. και με την επιβολή του μνημονίου ακόμη και στην κίνηση των οχημάτων των μονάδων, τα πράγματα είναι τραγικά δύσκολα.

Ευχή όλων των Ελλήνων ο τιτάνιος αγώνας που δίνουν τα στελέχη μας σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η πληγωμένη στρατιωτική μηχανή της χώρας, να συνεχιστεί με αυτή τη μεγάλη αυτοθυσία που δείχνουν.