Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής αμυντικού υλικού

Η ρωσική εταιρεία  παραγωγής αμυντικού υλικού και πιο ειδικά αντιαεροπορικών συστημάτων Almaz-Antey ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπό εξέλιξη μια νέα έκδοση του προηγμένου συστήματος SHORAD Tor-M2 το οποίο θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, αυξημένη ακρίβεια πλήγματος και μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς πυρομαχικών.
«Μπορούμε να πούμε τώρα ότι ένα μοναδικό στην κατηγορία του αντιαεροπορικό σύστημα με εκπληκτική ακρίβεια και εμβέλεια έχει γεννηθεί. Οι επιδόσεις του έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και κάθε παράμετρο» δήλωσε ο Sergei Druzin  επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Almaz-Antey.
Π ρωσικός Στρατός χρησιμοποιεί σήμερα τις εκδόσεις Tor-M1 και Tor-M2U με το βλήμα 9M331 ενώ ο ΕΣ το Tor-M1 με το ιδιο βλήμα σε μια ποσότητα 21 συστημάτων.
Σύμ,φωνα με πληροφορίες της εταιρείας η νέα προηγμένη έκδοση του Tor θα χρησιμοποιεί το βλήμα 9M338 το οποίο δοκιμάστηκε επιτυχώς στα τέλη  Οκτωβρίου.
«Πραγματοποιήσαμε πέντε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις εναντίον drones τα οποία πραγματοποιούσαν ακραίους  ελιγμούς αποφυγής. Τρείς από τους στόχους κτυπήθηκαν κατά μέτωπο ενώ οι άλλοι δύο καταστράφηκαν από τα θραύσματα της πολεμικής κεφαλής. Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα και με εκπληκτική επίσης ακρίβεια», πρόσθεσε ο  Druzin.
Ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου βλήματος 9Μ338 είναι οι μικρότερες διαστάσεις του με αποτέλεσμα το αυτοκινούμενο σύστημα να μπορεί να μεταφέρει τώρα 16 συνολικά βλήματα έναντι των οκτώ στις παλαιότερες εκδόσεις.
Ο αξιωματούχος της Almaz-Antey δήλωσε ακόμη ότι η νέα έκδοση του Tor-M2 έχει εγκριθεί από την αρμόδια κρατική επιτροπή και πρόκειται σύντομα να τεθεί σε μαζική παραγωγή.
«Μπορούμε τώρα να ξεκινήσουμε την παραγωγή αυτών των πυραύλων σε τέτοιες ποσότητες που θα ικανοποιούν τις απατήσεις του ρωσικού Στρατού» διευκρίνισε ο Druzin.
Τέλος ο αξιωματούχος της ρωσικής εταιρείας δήλωσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές για την εκτόξευση των βλημάτων του ενώ το σύστημα βρίσκεται σε κίνηση!
«Οι υπάρχουσες εκδόσεις σταματούν την κίνηση του φορέα για 2 ή 3 δευτ. μέχρι να εκτοξεύσουν τον πύραυλο. Με τον νέο Tor το όχημα θα μπορεί να βρίσκεται σε κίνηση και να εκτοξεύει ταυτόχρονα τα βλήματά του» είπε.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr