Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Άρχισε η Τουρκική Άσκηση ''Dogu Akdeniz 2013.''...Με συμμετοχή του ΝΑΤΟ !

Άρχισε η Τουρκική Άσκηση ''Dogu Akdeniz 2013.''...Με συμμετοχή του ΝΑΤΟ !
Το Τουρκικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι η  ναυτική άσκηση ''Dogu Akdeniz 2013.'' ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου . Η άσκηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Νοεμβρίου του  2013.
Εκτός από τα πλοία και αεροπλάνα του Τουρκικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, Η ''SNMG-2 ''ομάδα εργασίας του ΝΑΤΟ και ένα αντιτορπιλικό  του Ναυτικού των ΗΠΑ θα λάβουν επίσης μέρος στην άσκηση που θα διεξαχθεί  στην Ανατολική Μεσόγειο..
Ο σκοπός της άσκησης είναι η ανάπτυξη της αμοιβαίας συνεργασίας και την παροχή ευκαιριών κατάρτισης στις συμμετέχουσες δυνάμεις για την περιφερειακή παρέμβαση κρίσης σύμφωνα με το  σενάριο.
  Πέντε (5) Ε/Π ελικόπτερα, 1 αεροπλάνο CN-235 , ένα υποβρύχιο  της ομάδας κρούσης αλλά και σκάφη επιφανειας ειδικά στο ανθυποβρυχιακό πόλεμο ,Μαχητικά  αεροπλάνα από την τουρκική αεροπορία και το NATO Maritime Security Center of Excellence θα συμμετάσχουν στην άσκηση,
Υπό την ηγεσία του τουρκικού ναυτικού το  ''Dogu Akdeniz  2013'' έχει σχεδιαστεί για να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής και σε στρατιωτικές προσπάθειες της διαλειτουργικότητας αλλά και της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο ανοικτά των ακτών της Τουρκίας και αναπτύχθηκε για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ΗΠΑ και του τουρκικό πολεμικό ναυτικό για  την ενίσχυση στο ανθυποβρυχιακό πόλεμο και στον πόλεμο σκαφών  επιφανείας  .


ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ