Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αλλάζει τον τρόπο της θητείας στους ναύτες


Αλλάζει τον τρόπο της θητείας στους ναύτες, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Δρομολογεί σε κάθε μεγάλη πλωτή μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού να υπηρετούν έως και δέκα ναύτες ενώ στα μικρότερα πλοία οι έφεδροι που θα τα επανδρώνουν θα είναι λιγότεροι χωρίς ακόμα να έχει ακόμα καθοριστεί ο ακριβής αριθμός τους. 
Σε κάθε ΕΣΣΟ το Πολεμικό Ναυτικό παίρνει 300 ναύτες που μέχρι τώρα υπηρετούσαν τη θητεία τους στη στεριά ή σε μικρές πλωτές μονάδες. Λόγω του ότι, όμως, δεν συνεχίζεται η πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών δημιουργήθηκαν κενά. 
Πρόσφατα ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είχε στείλει σε τέσσερις φρεγάτες να υπηρετήσουν τη θητεία τους 16 συνολικά έφεδροι λόγω των κενών που υπήρχαν. Οι ναύτες  που θα υπηρετούν τη θητεία τους στα πλοία , θα τοποθετούνται σε βοηθητικές θέσεις από καμαρότοι έως βοηθοί μαγείρων. Δεν αποκλείεται να πηγαίνουν και ως βοηθοί μηχανικών αρκεί να είναι απόφοιτοι σχετικών σχολών. 
Επίσης ο αρχηγός ΓΕΝ βλέποντας ότι έχει ανέβει ο μέσος όρος ηλικίας στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών δρομολογεί την πρόσληψη   30 εφέδρων  μόλις ολοκληρώσουν τη θητεία τους.
Οι ενδιαφερόμενοι ναύτες αφού περάσουν το ειδικό σχολείο  θα  προσληφθούν με καθεστώς παρόμοιο εκείνο των Επαγγελματιών Οπλιτών. Κάτι ανάλογο θα γίνει και στο ΓΕΣ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr