Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΠΣΧΜΧ: Εκπαίδευση στην Επιβίωση


Το Σάββατο 7/12 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των υποψηφίων του ΠΣΧΜΧ σε προχωρημένες τεχνικές μάχης εκ του σύνεγγυς, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να αναπτύξουν οι υποψήφιοι του Σχολείου την ικανότητα να επιβιώνουν μόνοι τους και με τα λιγότερα δυνατά υλικά που θα φέρουν στην εξάρτυσή τους (και κάποια εξ αυτών, ίσως, στο μικρό σακίδιο περιπόλου/μάχης).
Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σενάριο κάθε υποψήφιος εθεωρείτο ότι είχε αποκοπεί και έπρεπε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιβιώσει στην ύπαιθρο για 24 ώρες μέχρι να διασωθεί από φίλιες δυνάμεις.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι έπρεπε να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες (Β άνεμος 5 μποφόρ, θερμοκρασία περί τους 6 βαθμoύς C στις 20:00 και ψιλόβροχο), να ανάψουν φωτιά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόκρυψή της, στην οποία θα έπρεπε να παρασκευάσουν ένα ζεστό γεύμα και να βράσουν "μολυσμένο" νερό. Τέλος, θα έπρεπε να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να σηματοδοτήσουν τη θέση τους προς τα φίλια μέσα διάσωσης.
Μετά το πέρας της εκπαιδεύσεως, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αυξημένη αυτοπεποίθησή τους μετά από τη δοκιμασία που πέρασαν, ενώ αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις και συμπεράσματα ως προς τις προτεραιότητες σε συνθήκες επιβίωσης, τον εφοδιασμό με τα λίγα αλλά απαραίτητα υλικά που κάνουν τη διαφορά και τη σωστή κατανομή αυτών στον ατομικό φόρτο μάχης τους.
ΠΗΓΗ: http://penefyo.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html