Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Σε μεγάλη άσκηση έρευνας διάσωσης μάχης (CSAR) στο πλαίσιο εκπαίδευσης του ΚΕΑΤ-ΣΟΤ


Σε μεγάλη άσκηση έρευνας διάσωσης μάχης (CSAR) στο πλαίσιο εκπαίδευσης του ΚΕΑΤ-ΣΟΤ συμμετείχε η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» σε ειδικό αφιέρωμα που μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο.
Η άσκηση εκτελέστηκε στην ορεινή Ηλεία στις 4 Δεκεμβρίου και σε αυτή πήραν μέρος μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και φυσικά η 384Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης, προσωπικό της 31ΜΕΕΔ και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Το σενάριο αφορούσε την διάσωση καταρριφθέντος πιλότου στην Τουρκία ("Κόκκινη χώρα" όπως χαρακτηρίζεται στο σενάριο) και είναι η οπλέον ευρεία άσκηση του είδους που έχει γίνει μέχει σήμερα
Ο φωτογραφικός φακός της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ»  ήταν εκεί καταγράφοντας κατ΄ αποκλειστικότητα όλη την εξέλιξη της εξέλιξη της άσκησης η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο και απεικόνιση εχθρικών απειλών.
Από πλευράς συμμετοχής και ρόλων, τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν ως εξής:
Φίλιες (μπλε δυνάμεις) 15 αεροσκάφη  του ΣOT, και 1 ελικόπτερο AS-332C 1 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΔ).
Την απεικόνιση των εχθρικών (κόκκινων)  δυνάμεων πραγματοποίησαν 4 αεροσκάφη F-16 block 52+, 2 συστήματα ASRAD και  Oμάδα της 417 ΜΑΦ
Δείτε ένα μικρό του ρεπορτάζ στις φωτογραφίες που ακολουθούν



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr