Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

(DAPA: Defense Acquisition Program Administration)

H νοτιοκορεατική Κρατική Υπηρεσία Εξοπλισμών
(DAPA: Defense Acquisition Program Administration), ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο μήνα, θα προχωρήσει η υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια του βλήματος αέρος-εδάφου cruise, Taurus KEPD 350, με εμβέλεια 500 χιλιομέτρων, ένα προϊόν γερμανο-σουηδικής κοινοπραξίας, πρακτικά αντίστοιχο με το ελληνικό SCALP-EG.
Ο πύραυλος καθοδηγείται με (GPS: Global Positioning System), έχει σύστημα παρακολούθησης του ανάγλυφου του εδάφους και σύστημα παροχής νέων στοιχείων για τη διόρθωση της πορείας του σε ζωντανό χρόνο.
Το σύστημα θα εξοπλίσει τα μαχητικά τύπου F-15K της νοτιοκορεατικής Αεροπορίας.
Ο αριθμός των πυραύλων που θα αγοραστούν δεν θα ανακοινωθεί, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις, οι Νοτιοκορεάτες εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα με υψηλή αποτρεπτική αξία, αφού εάν εκτοξευτεί από το κέντρο περίπου της χώρας, μπορεί να πλήξει αποτελεσματικά στόχο στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκ Γιανγκ.
Είναι η πρώτη φορά που οι Νοτιοκορεάτες αποκτούν τόσο υψηλής τεχνολογίας σύστημα, από μη Αμερικανό προμηθευτή. Αυτή τη στιγμή, το μόνο οπλικό σύστημα του είδους στο οπλοστάσιο αεροπορικών όπλων της χώρας, είναι ο πύραυλος SLAM-ER (διαθέτουν 40 μονάδες) με εμβέλεια 278 χιλιομέτρων, αντίστοιχο με αυτό που επιχειρεί η τουρκική Αεροπορία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr