Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το MiG-31 BM

Είναι από τα βίντεο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερος πρόλογος ούτε και σχολιασμός. Σε δύο MiG-31BMFoxhound  στα οποία έχουν τοποθετηθεί ευρυγώνιες κάμερες GoPro πετούν σε σχηματισμό και το θέαμα είναι μοναδικό. Τα πάντα καταγράφονται μέχρι και οι πιο ανεπαίσθητοι  κραδασμοί στο αεροσκάφος.
Το MiG-31 BM το οποίο αποτελεί το πλέον σύγχρονο όλων των MiG-31  είναι εξοπλισμένο με ραντάρ παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης (PESA) Zaslon Μ το οποίο μπορεί να ανιχνεύει στόχους μεγέθους μαχητικού σε αποστάσεις 280 χλμ. και στόχους μεγέθους αεροσκάφους AWACS σε αποστάσεις μέχρι και 400 χλμ. Το Zaslon M μπορεί να παρακολουθήσει 24 στόχους και να εμπλέξει 6 από αυτούς ταυτόχρονα.
Επιπλέον είναι εφοδιασμένο με δύο συστήματα μετάδοσης πακέτων δεδομένων RK-RLDNκαι APD-518 μέσω των οποίων μπορεί να γίνεται στοχοποίηση ενός στόχου από ένα μαχητικό και να μεταδίδει τα δεδομένα της στοχοποίησης σε τρία άλλα αεροσκάφη χωρίς να είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ραντάρ. .
Το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται κορυφαίο και άποψη επιδόσεων. Εφοδιασμένο με δύο θηριώδεις κινητήρες Soloviev D-30F6 ο καθένας εκ των οποίων μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ώση με τη χρήση μετακαυστήρα 34,172 λιβρών μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα σε μεγάλο ύψος 3000 χ.α.ω (2,83 mach) και 1,2 mach (1500 χ.α.ω) σε χαμηλό ύψος έχοντας επιχειρησιακή οροφή 20.500 μέτρα.
Δείτε το πραγματικά εκπληκτικό βίντεο:

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr