Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Πρόσληψη 50 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και του Π.Ν.


Υπογράφτηκε η προκήρυξη
 Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη 50 συνολικώς Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.) αποκλειστικά και μόνο για τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς (25) και του Πολεμικού Ναυτικού (25) υπόγραψε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η διαδικασία αυτής της «προσλήψεως», μέσω του ήδη υπάρχοντος θεσμού των ΟΒΑ...
που είναι αλήθεια ότι δεν ευδοκίμησε στο στράτευμα, παρακάμπτει νομίμως την εντολή της τρόϊκα για μη προσλήψεις στο Δημόσιο και κατ’ επέκταση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα όμως δίνει μία σοβαρή «ανάσα» στις επίλεκτες Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς (Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών και Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και του Πολεμικού Ναυτικού (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών) να ανανεώσουν το προσωπικό τους. Αυτό γιατί οι μαζικές σχεδόν παραιτήσεις παλαιών και εμπείρων στελεχών των μονάδων αυτών, ιδίως των υποβρυχίων καταστροφέων της ΔΥΚ, σε συνδυασμό με την μη πρόσληψη νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) για σχεδόν μία τετραετία, είχαν ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας των επίλεκτων προαναφερθεισών μονάδων να έχει ανέβει «επικίνδυνα», φτάνοντας τα 37 χρόνια για τη ΔΥΚ και τα 33-34 για τη Ζ’ΜΑΚ και το ΕΤΑ.

Τώρα το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα φαίνεται ότι επιλύεται με το μέτρο αυτό καθώς σε κάθε σειρά στρατευσίμων του Σ.Ξ. και του Π.Ν. θα ανακοινώνεται αν κάποιος από τους νεοσυλλέκτους ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα σχολεία υποβρυχίων καταστροφέων της ΔΥΚ και των αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του Σ.Ξ., ώστε αν τα ολοκληρώσουν επιτυχώς εν συνεχεία (και μετά το πέρας της στρατιωτικής τους θητείας) θα εντάσσονται στις προαναφερθείσες μονάδες ως Ο.Β.Α., αρχικώς για τριετή θητεία που θα μπορεί να ανανεωθεί για μέχρι δύο πενταετίες, δηλαδή εν συνόλω θα μπορούν να παραμείνουν συνεχώς στις μονάδες αυτές για 13 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, πιθανότατα εντός του 2014 αναμένεται να προκηρυχτεί αντίστοιχος διαγωνισμός για την πρόσληψη μικρού αριθμού Ο.Β.Α. κρίσιμων τεχνικών ειδικοτήτων και για την Πολεμική Αεροπορία.

Λ.Σ.Μ.

Αναρτήθηκε από kranos