Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΝΕΦΥΟ: Προκεχωρημένο Σχολείο Μαχητού

ΠΕΝΕΦΥΟ: Προκεχωρημένο Σχολείο Μαχητού
Στο πλαίσιο του εν εξελίξει Προκεχωρημένου Σχολείου Μαχητού της ΠΕΝΕΦΥΟ, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 11/1, άσκηση Περιπόλου Αναγνωρίσεως, η οποία είχε ως αποστολή την αναγνώριση στόχου υψηλής αξίας, και, εν συνεχεία, την αίτηση και κατεύθυνση πυρών ΠΒ για την καταστροφή του.

Μετά την έκδοση της διαταγής, η Περίπολος κινήθηκε σε δύσβατη περιοχή με εναλλαγή μεταξύ δασώδους και πετρώδους εδάφους και απότομες υψομετρικές εναλλαγές, αποφεύγοντας τις αμαξιτές οδούς, επί των οποίων υπήρχε διαρκής κίνηση ‘εχθρικών’ οχημάτων.
Φθάνοντας στην προκαθορισμένη θέση, η Περίπολος εγκατέστησε επίγειο παρατηρητήριο, και αφού επιβεβαίωσε τον στόχο, αιτήθηκε ΑΒ, η οποία υπήρξε επιτυχής.
Μετά την άρση του παρατηρητηρίου και κατά την επάνοδό της, η Περίπολος κατεδιώκετο συνεχώς από εχθρικές δυνάμεις, οι οποίες αν και την πλησίασαν αρκετά, δεν κατόρθωσαν να την εμπλέξουν πριν επανενωθεί με τις φίλιες δυνάμεις.

Το επιστέγασμα της ασκήσεως ήταν η εξέταση κάθε μέλους της Περιπόλου από τον Ομαδάρχη στην παροχή πρώτων βοηθειών σε μέλος της Περιπόλου που έφερε πολλαπλά τραύματα, υπό την πίεση του χρονομέτρου.

Αναρτήθηκε από kranos kranos