Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αθ. Δαβάκη στη Σχολή Πυροβολικού

Επίσκεψη  στη Σχολή Πυροβολικού στην Νέα Πέραμο Αττικής πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Αθ. Δαβάκης.
Τον κ. Υφυπουργό συνόδευαν, ως εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Α’ Υπαρχηγός/ΓΕΣ Αντγος Ιωάννης Ηλιόπουλος και ο Υποδιευθυντής ΔΠΒ/ΓΕΣ Ταξχος Παππάς Λεωνίδας.
Το πρόγραμμα της επισκέψεως περιλάμβανε, Απόδοση Τιμών και καλωσόρισμα από τον Ταξίαρχο Διοικητή της Σχολής Γεώργιο Καμπά,  ενημέρωση επί της αποστολής και των δραστηριοτήτων της ΣΠΒ στην αίθουσα Τιμών, ξενάγηση στο υπαίθριο και στο ανακαινισμένο στεγασμένο χώρο του μουσείου τον οποίο και εγκαινίασε ο κ. ΥΦΕΘΑ. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του εξομοιωτή παρατηρούμενων βολών, επίδειξη εκπαίδευσης με σύζευξη του  εξομοιωτή παρατηρούμενων βολών ηλεκτρονικά με τα πυροβόλα, καθώς επίσης και η νεοεφαρμοζόμενη τακτική του Πυροβολικού «Βάλλω και Μετακινούμαι».
Ακολούθησε επίδειξη του συστήματος Τακτικού και Τεχνικού Ελέγχου Πυρός (ΣΤΤΕΠ) «ΔΙΑΣ» και περιήγηση στους χώρους της Σχολής ,στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του όπλου του Πυροβολικού και στο Μνημείο Πυροβολητή.
Τέλος, στο Αμφιθέατρο της Σχολής, ο κ. ΥΦΕΘΑ χαιρέτησε το στρατιωτικό- πολιτικό προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Δκτή της Σχολής Πυροβολικού Ταξχο Γεώργιο Καμπά.

Αναρτήθηκε από kranos kranos