Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Καμία ανησυχία για τη Στρατονομία Καρδίτσας




Δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα για ενδεχόμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας (ΚΕΣΝ) στην Καρδίτσα, ύστερα από τις εξαγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κατάργηση της Στρατονομίας, της Αερονομίας και της Ναυτονομίας.
Την διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κώστας Τσιάρας μετά από επικοινωνία, που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Όπως αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του βουλευτή «αντίθετα μάλιστα με την νέα δομή, που προωθείται για την δημιουργία ενός διακλαδικού σώματος, το οποίο θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένεται η περαιτέρω αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης, ώστε η εκπαίδευση των «νέων Στρατονόμων» να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες. Το νέο σώμα με νομοσχέδιο, που άμεσα θα προωθηθεί προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα θωρακιστεί με σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ευρείες αρμοδιότητες, αντιμετωπίζοντας πλέον και ζητήματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις».