Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με λαμπρότητα παρά το βροχερό καιρό εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στο λιμάνι της Καλαμάτας από όπου και δήλωσε: «Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας ,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά».

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος, τα οποία ολοκληρώνονται, σημειώνοντας ότι η κατασκευή τέτοιων έργων μειώνει την ανεργία και δίνει ελπίδα στον κόσμο.

«Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα».

Στην Τέλενδο ο Πρόεδρος
Μήνυμα ενότητας, έστειλε από την ακριτική Τέλενδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το πέρας της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «καλή φώτιση και ομόνοια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης».


Και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ σε μια ακριτική περιοχή σαν ακρίτας και εγώ, ορεινός ακρίτας, να τιμήσω αυτούς εδώ που στέκονται και αντιστέκονται. Και έχουν δίκαια παράπονα, τους ξεχνάμε καμιά φορά, έχουν προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε, γιατί αξίζει για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους».

Απαγόρευσαν στον Κασιδιάρη την είσοδο
Στον Πειραιά στην τελετή του Αγίου Σπυρίδωνα, ο υπ. Παιδείας δήλωσε ότι «πρέπει ενωμένοι με αποφασιστικότητα να κάνουμε και αυτή τη χρονιά αυτά που πρέπει για να βγει η πατρίδα από τη κρίση, για να μπορέσουν να ελπίσουν οι νέες γενιές, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην εργασία".

Από τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Τέλενδο όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας με τη συνοδεία του υπ. Ναυτιλίας, κ. Βαρβιτσιώτη.

Εναντίον των πολιτικών ακούστηκαν πάντως αποδοκιμασίες από καθηγητές, από απολυμένους εργαζόμενους και από αντεξουσιαστές πριν ξεκινήσει η τελετή.

Επίσης, άνδρες των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού σώματος εμπόδισαν τον Ηλία Κασιδιάρη να περάσει στο χώρο της τελετής με την αιτιολογία ότι δεν είχε πρόσκληση από τον δήμαρχο. Εκείνος χαμογέλασε ειρωνικά και αποχώρησε καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή.
Στη Δεξαμενή ο αγιασμός στην Αθήνα
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Από νωρίς το πρωί, παρά το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.
Στην τελετή παρέστησαν ο δημάρχος Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας.

«Ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων βρίσκει την Ελλάδα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Την περσινή χρονιά δείξαμε ότι μπορούμε να βάζουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε. Το 2014 μπορεί να είναι μια χρονιά που μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα σε όλα τα επίπεδα. Να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια χώρα που κερδίζει» τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη.

«Η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί την ελπίδα και την αισιοδοξία. Ελπίδα και αισιοδοξία που σήμερα χρειάζεται ο Ελληνικός λαός. Περάσαμε δύσκολα χρόνια αλλά πλέον ελπίζουμε βάσιμα ότι πολλά άλλαξαν. Το 2014 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη, μειώνεται η ανεργία και επιστρέφουμε στις αγορές, μπαίνουμε δηλαδή στην μετά μνημόνιο εποχή» σημείωσε, από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.
Αγιασμός και στο Θερμαϊκό
Με ευλάβεια, κατάνυξη και χωρίς απρόοπτα γιορτάστηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων, με σύμμαχο τον καλό καιρό και με πλήθος κόσμου να δίνει δυναμικό "παρών" στην τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου.
Την τελετή κατάδυσης του τίμιου σταυρού στα κόκκινα, λόγω ερυθράς παλίρροιας, νερά του Θερμαϊκού κόλπου, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ενώ συνολικά βούτηξαν 23 άτομα, μεταξύ αυτών δύο ανήλικοι, αλλά και ο περσινός νικητής, πρώην δημοτικός αστυνομικός.
Ο 45χρονος Αριστοτέλης Κούλγκας ήταν ο τυχερός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Αριστοτέλης συμμετείχε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φέτος και είναι η πρώτη φορά που τα κατάφερε. Είναι δημόσιος υπάλληλος στο επάγγελμα, έχει ένα κοριτσάκι πέντε μηνών και αυτό που τον έκανε να συμμετάσχει για ακόμη μια χρονιά στην τελετή, είναι η πίστη του.
Στο Καστελόριζο οι Δ. Αβραμόπουλος και Α. Γεωργιάδης
Το Καστελόριζο επισκέφθηκαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανείων.
Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, παρέστησαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού και τους υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη. Μετά την τελετή, οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες με κατοίκους του νησιού για τοπικά θέματα και προβλήματα και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του σχολείου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ). Ακολούθως θα μεταβούν στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω, ενώ θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ .GR