Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στη Λάρισα και το στρατηγείο ο Γάλλος υπ. Άμυνας (ΦΩΤΟ)


Το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) επισκέφτηκε χθες ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Jean- Yves Le Drian, συνοδευόμενος από υψολόβαθμα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας Ελλάδας και Γαλλίας.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας είχε συνάντηση με τον Επιχειρησιακό Διοικητή του ΕΣΕΕΕ, Γάλλο στρατηγό Philippe Ponties, από τον οποίο ενημερώθηκε επί των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΣΕΕΕ, των τρεχουσών επιχειρήσεων και την πρόοδο των διαδικασιών σχεδίασης της επιχείρησης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων του ΕΣΕΕΕ. «Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, απαιτείται ταχεία και αποφασιστική αντίδραση», δήλωσε ο Γάλλος στρατηγός Philippe Ponties.
Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Jean- Yves Le Drian, απευθυνόμενος στον Έλληνα Επιτελάρχη του ΕΣΕΕΕ, ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, τον ευχαρίστησε για την υποδοχή που του έγινε και εξήρε τον επαγγελματισμό των στελεχών των κρατών μελών που συμμετέχουν στην επάνδρωση του Στρατηγείου και ιδιαίτερα των Ελλήνων.
Αναρτήθηκε από kranos