Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αντιπροσωπεία του ΚΕΠΒ στην περιφορά του Επιταφίου και την ακολουθία της Αναστάσεως στη Θήβα



H Εορτή των Εορτών, η Ανάσταση του  Ιησού Χριστού εορτάσθηκε με μεγάλη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών.  Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και με τις λαμπάδες να λάβουν το Άγιο Φως το οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος έφερε από τον Πανάγιο Τάφο.
Ουλαμός του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού απέδωσε τις πρέπουσες τιμές στην αναφώνηση του νικητηρίου παιάνα, της ζωής επί του θανάτου, το «Χριστός Ανέστη». Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου και ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος  Μπαλτζής, συνοδευόμενοι από αντίστοιχες αντιπροσωπείες, παρέστησαν στην λαμπρή τελετή.
Την Μ. Παρασκευή  τελέστηκε η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών. Στην κορύφωση του Θείου Δράματος οι Επιτάφιοι της Μητροπόλεως, της Μεγάλης Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου συναντήθηκαν στην πλατεία της πόλης, πλαισιωμένοι από την φρουρά του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού.
Στην κατανυκτική Ακολουθία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος  Μπαλτζής με πολυμελή αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Στρατού.

Αναρτήθηκε από kranos