Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Εναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Αεροδρομίου Καρδίτσας στη Μυρίνη.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 2ης ημέρας του 1ου «Karditsa Fly In» που συνδυάστηκε με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Αεροδρομίου Καρδίτσας στη Μυρίνη. 

Περισσότερα από 1.000 άτομα υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν τον χώρο του αεροδρομίου, ο διάδρομος του οποίου  υποδέχθηκε 60 περίπου αεροσκάφη από όλη την Ελλάδα, καθώς η αεροπορική κοινότητα, «καλωσόρισε» με ενθουσιασμό το νέο αεροδρόμιο, δικαιώνοντας όσους το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν.

Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, ο οποίος  ευχήθηκε το έργο πνοής του αεροδρομίου να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου, αλλά και να αποτελέσει αφορμή για πνευματική άνοδο.

Αυτό ήταν το επιστέγασμα μια προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Ήταν ένα όνειρο που έγινε όμως πραγματικότητα. Το δεύτερο βήμα τώρα είναι η κατασκευή κτιρίου βάσης, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Το τρίτο βήμα θα είναι η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης Ανατολικά, ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες του αεροδρομίου που θα μπορεί να χρησιμοποιείται από μεγαλύτερα αεροσκάφη.

«Η σημερινή μέρα, είναι ημέρα χαράς, είναι μέρα γιορτής για όλους εμάς που πιστέψαμε σε αυτό το δύσκολο και πρωτοποριακό εγχείρημα. Αντιπαρέρχομαι τα κακεντρεχή σχόλια που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται. Αυτό το έργο δεν είναι για να μας διχάζει, αλλά για να μας ενώνει, καθώς ανοίγει άλλες προοπτικές για την περιοχή. Ας αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και ας ριχτούμε όλοι μαζί στη μάχη για να υλοποιήσουμε τα επόμενα δύο βήματα» τόνισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός.


Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον βετεράνο πτέραρχο Ηλ. Μπόζνο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, και στο στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γ. Σαββόπουλο, οι οποίοι μίλησαν με ενθουσιασμό για την δημιουργία και τις προοπτικές του Δημοτικού Αεροδρομίου.



Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας &  Δ/ντης ΓΥΕΝ Ντενησιώτης Ιωάννης ,ο πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας Παυλής Εμμανουήλ , καθώς καί ο γραμματέας του Συνδέσμου Παγουρτζής Δήμοσθένης.
Ο πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας Παυλής Εμμανουήλ  -  Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας &  Δ/ντης ΓΥΕΝ Ντενησιώτης Ιωάννης  -γραμματέας του Συνδέσμου Παγουρτζής Δήμοσθένης.




                 

 Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας &  Δ/ντης ΓΥΕΝ Ντενησιώτης Ιωάννης  -  Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας Παυλής Εμμανουήλ
                           
                                     
  Ο  γραμματέας του ΣΕΑΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Παγουρτζής Δήμοσθένης   -     Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας Παυλής Εμμανουήλ
 Ο  γραμματέας του ΣΕΑΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Παγουρτζής Δήμοσθένης   -  Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας &  Δ/ντης ΓΥΕΝ Ντενησιώτης Ιωάννης   -   Δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός.   -   Ο πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας Παυλής Εμμανουήλ