Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τελετή απονομής πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ στην Κύπρο

 Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε χθες στην τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι αυτές τις μέρες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από νέους, με υψηλό φρόνημα, αυτοπειθαρχία και διάθεση προσφοράς προς την πατρίδα.
«Η μακρά και ένδοξη ιστορία του Ελληνικού έθνους, συνέχισε, μας διδάσκει πως η δύναμη δεν εξαρτάται μόνο από το πλήθος των στρατιωτών, αλλά και από το σθένος, το φρόνημα, την οργάνωση και την μαχητική τους ικανότητα. Στη σημερινή εποχή, αυτό συνεπάγεται επιπρόσθετα, αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων και τεχνολογιών, συνεχή επένδυση στην επιμόρφωση και κατάρτιση του προσωπικού και διαρκή προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Με αυτή την πυξίδα και προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σήμερα σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης, και εκσυγχρονισμού».
 Απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς ο κ. Υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Με την παραλαβή του πράσινου μπερέ, από εκπαιδευόμενοι - μαθητές γίνεστε πλέον επίλεκτοι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων και εντάσσεστε στις ένδοξες Μοίρες Καταδρομών, που έχουν γράψει χρυσές σελίδες ηρωισμού και ανδρείας υπερασπιζόμενες την πατρίδα. Γι’ αυτό και πρέπει να είστε ιδιαίτερα περήφανοι, όπως περήφανοι πρέπει να είναι και οι γονείς σας».
ΠΗΓΗ ΚΡΑΝΟΣ