Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Tελετή ονομασίας αποφοίτησης των νέων Δεκανέων Στρατονομίας της 2014Ε' Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών.

Με την παρουσία του Διευθυντή Στρατονομίας (ΓΕΣ) κ Κατσίκα  Νικόλαο, του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και  Φαναριοφερσάλων  κ.κ. Τιμόθεου καθώς και των
πολιτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:30, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, στο Ρούσσο Καρδίτσας, η τελετή ονομασίας  αποφοίτησης των νέων Δεκανέων Στρατονομίας της 2014Ε' Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, είναι ταγμένο να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα Στελέχη και τους οπλίτες της Στρατονομίας, σ' ένα περιβάλλον όπου καλλιεργούνται η ενσυνείδητη πειθαρχία, οι στρατιωτικές αξίες και η ανάπτυξη των πολεμικών δεξιοτήτων. Ο στόχος μας είναι να προετοιμάζουμε αυτά τα στελέχη και τους υποψήφιους Στρατονόμους έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ειρήνη και τον πόλεμο.        
Οι νέοι Στρατονόμοι, οι οποίοι αποτελούν επίλεκτο σώμα του Στρατού μας και θα επανδρώσουν τις Μονάδες Στρατονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 ε-βδομάδων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα, στρατονομικά καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα, μηχανοδήγηση οχημάτων και δικύκλων, καθώς και ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρά.

Τέλος, οι Υποψήφιοι Στρατονόμοι με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ καταρτίζονται σε θέματα Κ.Ο.Κ, στη χρήση Ραντάρ και αλκοολομέτρου, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.