Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας


Με κάθε μεγαλοπρέπεια αφίχθει στο Ναυστάθμο Σαλαμίνας η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Έρεσσού και Πλωμαρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Νικολάου προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού.
Η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε με Κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη και την υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ.κ. Κωνσταντίνος.
Τιμές απέδωσε άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Δοξολογία.
Στην προσφώνηση του ο Στρατιωτικός Ιερέας του Ναυστάθμου Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου αναφέρθηκε στο γεγονός της παρουσίας και της ευλογίας της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στο Ναύσταθμο, αλλά και στην ιστορία του Ναού, τον οποίο ανοικοδόμησε η ευλάβεια των προγόνων μας και συντηρεί η ευσέβεια αυτών που υπηρετούν σήμερα στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ υπεδέχθει στον ιστορικό Ναύσταθμο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο οποίος για πρώτη φορά μετά την ενθρόνησή του επισκέπτεται το Ναυστάθμο.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κωνσταντίνος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Ναύσταθμο,  ενώ επίσης αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο ο οποίος αποτελεί πρότυπο προς μίμηση όλων όσων υπηρετούν στο Ναυτικό, μέσα από την υπακοή την πραότητα και την πίστη του.
Η Αγία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει στο Ναύσταθμο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου το πρωί, ενώ κάθε ημέρα το πρωί θα τελείται η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η ακολουθία του Εσπερινού και της παρακλήσεως.
Αναρτήθηκε από kranos