Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η έπαυλη των 74 δωματίων που είχε χρησιμοποιήσει ο Ναπολέων ως στρατηγείο [εικόνες, βίντεο]


Αν περάσει κανείς το κατώφλι αυτής της μεγαλοπρεπούς έπαυλης, δεν θα εντυπωσιαστεί μόνο από τα ατελείωτα δωμάτια και την εντυπωσιακή διακόσμηση. Αλλά θα τον συνεπάρει και η ιστορικότητα αυτού του κτίσματος.
Είναι η εκπληκτική έπαυλη των 74 δωματίων, την οποία είχε χρησιμοποιήσει ως στρατηγείο του ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατά τη διάρκεια μίας πολύ σημαντικής μάχης. Η Villa La Voglina, όπως είναι γνωστή, στο Πιεντμόντ της Ιταλίας χτίστηκε το 18ο αιώνα και οι σημερινοί ιδιοκτήτες της αποφάσισαν να την πουλήσουν για 3,8 εκατομμύρια λίρες.

Πριν από 215 χρόνια ο Ναπολέων είχε χρησιμοποιήσει αυτή την έπαυλη ως στρατηγείο του για τη Μάχη του Μαρένγκο, όταν συγκρούστηκε με το στρατό της Αυστρίας.
Οταν τελικά επικράτησε, για να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες της έπαυλης για τη φιλοξενία, ανάγκασε τους αιχμάλωτους Αυστριακούς να κάνουν εργασίες στο οίκημα. Ετσι, μεταξύ άλλων αυτοί έφτιαξαν και δύο εντυπωσιακές ασπρόμαυρες μαρμάρινες σκάλες, οι οποίες κοσμούν ακόμη την έπαυλη.

Η Villa La Voglina βρίσκεται σε μία έκταση 60 στρεμμάτων και μεταξύ άλλων έχει 13 υπνοδωμάτια, εννιά μπάνια, δέκα σαλόνια και ένα εκκλησάκι που χωρά 30 ανθρώπους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr