Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς απομάκρυνε όλους τους άνδρες ασφαλείας του


Ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς απομάκρυνε όλη τη προσωπική του φρουρά, την οποία ποτέ δεν θέλησε, αλλά είχε διατηρήσει για να μην “χαλάσει την πιάτσα” για να το πούμε λαϊκά. Πριν μερικές ημέρες όμως και βλέποντας ότι ακόμη και υπουργοί της νέας κυβέρνησης κυκλοφορούν χωρίς “φρουρές” και “ασφάλειες” επανήλθε στο θέμα και ανακοίνωσε στους τέσσερις άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που είχε βρει όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ,ότι επιστρέφουν στις μονάδες τους.
Βέβαια όπως μάθαμε κάποιοι απ΄ αυτούς απλά άλλαξαν όροφο, αφού από το ΓΕΣ , “μετατέθηκαν” στο ΓΕΕΘΑ ,όπου ακόμη διατηρούνται φρουρές και ασφάλειες. 

Να σημειώσουμε ότι ο Μανωλάς από το καλοκαίρι και παρά τις αντιρρήσεις από κύκλους του ΓΕΕΘΑ είχε αρχίσει να μειώνει την παρουσία της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο …ΥΠΕΘΑ ,το οποίο είχαν αναλάβει να …φυλάνε. Όπως μαθαίνουμε οι άνδρες της 71ης Ταξιαρχίας “γλίτωσαν” από τον βραχνά της…σκοπιάς στο ΥΠΕΘΑ και επέστρεψαν πλέον στα κανονικά καθήκοντά τους.

Όπως έχουμε ξαναγράψει οι Ειδικές Δυνάμεις είναι για ειδικές αποστολές. Ο Μανωλάς ως γνήσιος “ειδικοδυναμίτης” το είχε πάντα κατά νου. Καλό να το συνηθίσουν κι όσοι έβλεπαν ή βλέπουν τις Ειδικές Δυνάμεις ως …ντεκόρ.