Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Συναντήσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα κ. Ντέιβιντ Πιρς και τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοφ


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε σήμερα Τρίτη 3 Φεβρουαρίου διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα  κ. Ντέιβιντ Πιρς και με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοφ.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συναντήσεις μου με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα κ. Ντέιβιντ Πιρς και τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα τον κ. Αντρέι Μάσλοφ. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε  με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών  στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε σχέση με την πολεμική βιομηχανία και την ανταλλαγή προγραμμάτων εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Με τον πρέσβη της Ρωσίας κ. Μάσλοφ η συζήτηση επεκτάθηκε στις υπό εκκρεμότητα συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, τις δυνατότητες στρατηγικής συνεργασίας, την οργάνωση το 2016 του έτους της ελληνορωσικής φιλίας που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα αλλά και στη Ρωσία. Έλαβα πρόσκληση από τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας για επίσκεψη στη Μόσχα μέσα στο επόμενο διάστημα».

ΠΗΓΗ ΚΡΑΝΟΣ