Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αξκοί, Υπξκοί, Στρτες, Εθνοφύλακες και πολιτικό προσωπικό της 1ηςΣτρατιάς.
Αναλαμβάνω σήμερα, ύστερα από απόφαση του ΚΥΣΕΑ τα καθήκοντα του Διοικητού της 1ης Στρατιάς.
Σαν πρώτιστο καθήκον, αισθάνομαι την ιερή υποχρέωση να υποκλιθώ με σεβασμό στις πολεμικές Σημαίες των Σχηματισμών και Συγκροτημάτων καιMονάδων της 1ης Στρατιάς και να αποτίσω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της.
Η επιλογή μου αποτελεί ύψιστη τιμή στο πρόσωπό μου, καθώς και ιδιαίτερη πρόκληση στην οποία καλούμαι να ανταποκριθώ με επιτυχία.
Έχω επίγνωση της ευθύνης που μου ανατίθεται και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ πλήρως, έχοντας τη βοήθεια του Θεού και όλου του προσωπικού της Στρατιάς.
Η Περιοχή Ευθύνης της Στρατιάς περιλαμβάνει το σύνολο του ηπειρωτικού χώρου της Πατρίδας μας, όπου καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε με επιτυχία.
Πιστεύω σε όλους εσάς, που αποτελείτε το ανθρώπινο δυναμικό της Στρατιάς, ανεξάρτητα από το βαθμό και τη θέση. Σε σας που με την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά και με τη διάθεση για προσφορά που επιδεικνύετε, διατηρείτε το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο και την αποτρεπτική ικανότητα της Στρατιάς.
Θα διοικήσω σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τις διαταγές, απαιτώντας αυστηρή προσήλωση στο στρατιωτικό καθήκον, αλλά παράλληλα θα είμαι δίπλα σε όλους σας, σεβόμενος την προσωπικότητα του καθενός.
Τα στοιχεία στα οποία θα επικεντρωθεί η προσπάθεια για την εκπλήρωση της αποστολής μας είναι:
Ανθρωποκεντρική διοίκηση, γιατί ο άνθρωπος είναι ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ισχύος. Προσωπικό με υψηλό ηθικό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και τη βάση που στηρίζεται το οικοδόμημα του Στρατού Ξηράς. Ανθρωποκεντρική διοίκηση σημαίνει, σεβασμό στην προσωπικότητα όλων, ειλικρινές ενδιαφέρον για τις ανάγκες του προσωπικού, βελτίωση συνθηκών διαβίωσης. Επιπλέον σημαίνει διοίκηση δια του παραδείγματος, αποφυγή κατάχρησης εξουσίας, δικαιοσύνη και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

-Διατήρηση της λειτουργικότητας των οπλικών συστημάτων και μέσωνστη δύσκολή οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Αυτό απαιτεί προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης βλαβών, ανάληψη πρωτοβουλιών και όχι εφησυχασμό ότι η βλάβη αναφέρθηκε στον προϊστάμενο.
-Εστιασμένη στην εκτέλεση της αποστολής, εκπαίδευση και αποφυγή εκπαιδεύσεως που δεν προσφέρει στην βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας.
-Ασφάλεια προσωπικού πρωτίστως σε όλες τις δραστηριότητες αλλά και ασφάλεια εγκαταστάσεων.
-Συνεχή επαγρύπνηση και έγκαιρο εντοπισμό τυχόν κινδύνων, ιδιαίτερα από το προσωπικό των φυλακίων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης.
-Δημιουργία πνεύματος Μονάδος γιατί η Μονάδα αποτελεί τη βάση λειτουργίας του Στρατού.
-Αυστηρή τήρηση των νόμων και των κανονισμών.
-Απώτερος  στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες και ικανότητες του καθενός, ώστε να είμαστε σίγουροι και ασφαλείς ότι θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς όλες τις προκλήσεις.
Έχετε επιτελέσει μέχρι σήμερα ένα αξιοζήλευτο έργο και σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειές σας και να προσβλέπετε με απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία σας, η οποία εκτός από τις απαιτήσεις για εργασία είναι πρόθυμη να ακούσει και να επιλύσει τα προβλήματά σας.
Ως προϋποθέσεις για την επιτυχία των στόχων μας, θεωρώ: τη μεταξύ μας αγάπη , αλληλεγγύη και συνεργασία , το υψηλό ηθικό , την ενσυνείδητη πειθαρχία, τον ορθό χειρισμό του προσωπικού, τη μεθοδευμένη εκπαίδευση, την άριστη γνώση των οπλικών συστημάτων και του εδάφους, καθώς και την εντατικοποίηση του συστήματος προληπτικής συντήρησης του υλικού.
Απαιτείται από όλους μας σκληρή      δουλειά, επαγγελματικότητα, ορθός προγραμματισμός, μεθοδικότητα, ενθουσιασμός,  σεμνότητα,  αυστηρότητα,  αλλά  με απόλυτο σεβασμό της αξιοπρέπειας κάθε υφισταμένου, και τέλος επιβράβευση των προσπαθειών.
Να είσθε υπερήφανοι για τη μεγάλη τιμή που  μας  κάνει    η πατρίδα, να μας   εμπιστεύεται την ασφάλεια των σημαιών που κυματίζουν στα προκεχωρημένα  φυλακίων της Περιοχής Ευθύνης μας, δίπλα στους περήφανους και ηρωικούς κατοίκους του Έβρου και της ελληνικής μεθορίου, με τους οποίους πρέπει να διατηρήσετε άριστες σχέσεις και να συνεργαστείτε αρμονικά, μη λησμονώντας ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι ο  "πολλαπλασιαστής ισχύος¨ των Σχηματισμών  μας.

Με τις σκέψεις αυτές και επικαλούμενος τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού για την εκπλήρωση της αποστολής μας, σας καλώ να αναφωνήσετε :
ΖΗΤΩ   ΤΟ  ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ     Ο   ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ    Η   1η ΣΤΡΑΤΙΑ
Αναρτήθηκε από kranos