Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Καλαμάτα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Είναι μια ημέρα σημαδιακή για τον ελληνικό λαό ο οποίος με λίγες δυνάμεις ξεκίνησε τον αγώνα κατά της-επί 400 χρόνια-τουρκικής κατοχής. Είναι σημαντικό, αυτές τις μέρες, να γυρίσουμε πίσω και να δούμε τον πολιτικό διάλογο που γινόταν τότε, όταν κάποιοι αποφάσισαν να πολεμήσουν για την ελευθερία του τόπου, για την πίστη και την ελευθερία του Έθνους και κάποιοι άλλοι ζητούσαν το συμβιβασμό. Ευτυχώς, επικράτησαν εκείνοι που αποφάσισαν να εξεγερθούν, προκειμένου σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.
Σήμερα, στην Καλαμάτα, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του κ. Δημάρχου, αλλά και του λαού της Καλαμάτας, με ιδιαίτερη τιμή, ο κ. Ξυδάκης και εγώ, μαζί με τον Δήμαρχο και την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, να υποδεχτούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρώτη του επίσκεψη στον τόπο καταγωγής του. Αυτό είναι που κάνει τη σημερινή ημέρα επετείου και χαράς, ακόμα πιο σημαντική. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη. 
Το πρωί είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας και να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Καλαμάτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Για την Πολεμική Αεροπορία, είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης όλων των Ικάρων και των Ανθυποσμηναγών και όχι μόνο των Ελλήνων. Ήδη, φιλοξενούμε Ικάρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους οποίους εκπαιδεύει η Πολεμική Αεροπορία. Στόχος είναι οι μονάδες εκπαίδευσης να ενισχυθούν και με άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση μετά από πρόταση της Ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Επειδή ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Έβρος να έχει 20% και 30%. Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο.
 Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως της καταγωγής τους, θα υπηρετούν στα νησιά και στην παραμεθόριο, στον Έβρο και στα νησιά μας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην παραμεθόριο στρατόπεδα με 20% της δύναμής τους, να αναγκάζουν στρατεύσιμους να φυλάνε σκοπιά 10 και 12 ώρες και κάποιοι άλλοι να υπηρετούν δίπλα από το σπίτι τους. Άρα, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για κλείσιμο του στρατοπέδου. Στο σύνολό τους οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξηθούν με την παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας και την αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης, όμως στις μονάδες του Στρατού Ξηράς θα επανέλθουν στα ποσοστά που έχει όλη η Ελλάδα»
Αναρτήθηκε από kranos