Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι Έφεδροι Καταδρομείς της Κύπρου βγαίνουν στην «Πρώτη Γραμμή!» (φώτο)

 
Κοφτερό στρατιωτικό μυαλό ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος  Γιώργος Μπασιακούλης  κατάλαβε απο πολύ νωρίς οτι ο Στρατός της Κύπρου είναι Εφεδρικός και βγάζει την Εφεδρεία στην πρώτη γραμμή …Κάτι που στην Ελλάδα το έχουμε σχεδόν ξεχάσει!
Αφού χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς δηλώσεις πολιτικών αλλά απο ότι φαίνεται υπάρχει κοινή και σταθερή πορεία με τον ΥΠΑΜ της Κύπρου ,βγάζει την Εφεδρεία από την ναφθαλίνη και της δίνει την θέση που της αρμόζει!
Αφού ζήτησε να γίνουν βολές και Ασκήσεις απο τους Εφέδρους Πυροβολητές σε συνεργασία με τους Στρατεύσιμους  …Τώρα ήρθε και η ώρα των Εφέδρων Καταδρομών !
Στην Κύπρο οι Καταδρομείς είναι δύναμη  υπολογίσιμη με σοβαρή οργάνωση Ιεραρχία και έχουν απο καιρό της ειρήνης προγραμματισμένες αποστολές …Εξάλλου όλοι οι Στρατιωτικοί Στόχοι της Κύπρου φυλάσσονται  απο Εφέδρους Καταδρομείς που γνωρίζουν άριστα τις τοποθεσίες και (αθρωπογεωργαφία !)
Κάτι αντίστοιχο έχει προσπαθήσει να κάνει με άριστα αποτελέσματα ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αθανάσιος Τσέλιος στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου !
Βέβαια στην Ελλάδα το να έχουν όπλα και στολές οι Έφεδροι αποτελεί ταμπού κάτι ευτυχώς που στην Κύπρο αποτελεί τιμή και οι Εθνοφύλακες απολύονται με την συμπλήρωση των 65 χρονών …Αν και οι ποιο πολλοί απο αυτούς δεν αποδέχονται την απόλυση και παραμένουν υπο τα όπλα μέχρι τον θάνατό τους !
Την 10 Μαρτίου 2015, διεξήχθη με επιτυχία προγραμματισμένη βολή τυφεκίου, Μοίρας Καταδρομέων, στην περιοχή Αμμοχώστου, με την συμμετοχή της Ενεργού Δυνάμεως και των Εφέδρων της, στο πλαίσιο προγραμματισμένης δραστηριότητας.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ