Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΕΑΝ Λάρισας στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο


Ο Σύνδεσμος Εφέδρων αξιωματικών Ν. Λάρισας την 15/5/2015 επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και ενημερώθηκε για την αποστολή της Μονάδας, την εκτέλεση επιχειρήσεων μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού ξηράς αλλά και ανεξάρτητα από αυτά και ποικίλων άλλων αποστολών μάχης και διοικητικής μέριμνας.


Είχαμε μια στατική ενημέρωση για όλους τους τύπους των ελικοπτέρων. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν οι τύποι των ελικοπτέρων AH-64A , AH-64D και το θρυλικό Huey (Χιούι).


Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της μονάδας παρουσίασαν με κάθε λεπτομέρεια την λειτουργία και αποστολή των ελικοπτέρων και έδωσαν απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων.
Η ικανοποίησή μας και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Κρατήσαμε στη μνήμη μας τα ρητά:
«Τοις τολμώσιν η τύχη ξύμφορος» ( Η τύχη είναι σύντροφος των τολμηρών), «ου θνάσκει ζάλος ελευθερία» (Δεν αποθνήσκει ο ζήλος της ελευθερίας).


Η επίσκεψη αυτή ήταν σύμφωνη με τον πρώτο νομοθετημένο σκοπό (Ν.3648/2008) των ΣΕΑΝ όλης της χώρας: « Η ενημέρωση των εφέδρων σε εφεδρεία Αξιωματικών που απολύονται από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων επί των τεχνολογικών εξελίξεων που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και ηγεσίας»
Υπάρχει η θέληση να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες επισκέψεις.

Αναρτήθηκε από kranos kranos