Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΣΠΟ


Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, επισκέφθηκε την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στην Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στους σπουδαστές που παρακολουθούν το Διεθνές Σχολείο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης (ΔΙΣΕΣ) που διεξάγεται στη Σχολή.

Το εν λόγω Σχολείο, διάρκειας τεσσάρων (4) εβδομάδων, από 4 έως 29 Μαΐου 2015, διεξάγεται και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΑΔΙΣΠΟ για πρώτη φορά, είναι στην Αγγλική γλώσσα και συμμετέχουν 14 Αξιωματικοί από την Αίγυπτο, Κατάρ, Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κύπρο και Επιτελείς από τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων.

Σκοπός του Σχολείου, είναι η εκμάθηση των αρχών, διαδικασιών, εργαλείων και της διαδικασίας Επιχειρησιακής Σχεδίασης, ούτως ώστε ο συνδυασμός τους με τη γνώση, την εμπειρία και την ορθολογική κρίση ενός εκάστου σπουδαστή να τον καταστήσει ικανό να διαχειριστεί μεγάλο εύρος επιχειρησιακών θεμάτων, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε ένα Διεθνές Διακλαδικό Επιτελείο. Η υλοποίηση των παραπάνω, επιτυγχάνεται μέσω θεωρητικής διδασκαλίας αλλά και πρακτικής εκπαίδευσης επί βάσεως CPX (Command Post Exercise), που σχεδιάστηκε για τον σκοπό αυτό.
ΠΗΓΗ ΚΡΑΝΟΣ