Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3 ήμερη εκδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας στην Καβάλα – Ξάνθη - Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα - Διδυμότειχο – Σουφλί και Δράμα.


Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Στρατηγός κος Βασιλειάδης Κωνσταντίνος.
Πρόεδρος ΣΕΑΝ Καρδίτσας  Ντενησιώτης  Ιωάννης έφεδρος ταγματάρχης  & μέλος  ΑΠΟΕΑ .



Η Νέα Καρβάλη του Νομού Καβάλας πήρε το όνομά της από την παλαιά Καρβάλη στην Καππαδοκία, όπου πάντα τιμόταν με μεγαλοπρέπεια ο Καππαδόκης Πατέρας της Εκκλησίας και μέγιστος Θεολόγος, Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως.
Εκεί στην Καρβάλη της Καππαδοκίας, φυλασσόταν από το 390 μ.Χ. το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στον ομώνυμο ναό του, μέχρι το 1924 όταν με την ανταλλαγή πληθυσμών, οι πρόσφυγες το μετέφεραν στη νέα τους πατρίδα, τη Νέα Καρβάλη, λίγο έξω από τη Καβάλα.
Στη Νέα Καρβάλη υπάρχει σήμερα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, καθώς χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του Αγίου βρίσκεται στο ναό της Νέας Καρβάλης, όπου υπάρχουν και τα λείψανα της αγίας οικογένειας του Αγίου Γρηγορίου.








Πρόεδρος ΣΕΑΝ Καρδίτσας  Ντενησιώτης  Ιωάννης έφεδρος ταγματάρχης  & μέλος  ΑΠΟΕΑ .
Υποστράτηγος ε.α Γεωργιάδης Γεώργιος, Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης.




                              








ΚΟΜΟΤΗΝΗ











 ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑΣ 
Η Ιερά Μονή Κορνοφωλιάς είναι κτισμένη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά του χωριού Κορνοφωλιά Σουφλίου, πάνω στο λόφο "Κουρί" και τιμάται στη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Το κύριο πανηγύρι της Μόνης γίνεται στα Εννιάμερα της Παναγίας (Απόδοση της Κοιμήσεως, 23 Αυγούστου). Πότε ακριβώς κτίστηκε η Μονή, μας είναι άγνωστο. 

Η τοπική παραδοση τη θέλει να έχει ιστορία τεσσάρων περίπου αιώνων. Εκείνο που μας είναι άγνωστο είναι ότι στις αρχές του 18ου αιώνα δόθηκε ανεπίσημα ως μετόχι στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Κατά το έτος 1747, με τη συγκατάθεση των κατοίκων της Κορνοφωλιάς και με ενέργειες του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Αυξέντίου (Μάϊος 1744 - Ιούλιος 1757) και του ηγούμενου της Μονής, Ιερομονάχου Αυξεντίου, επισημοποιήθηκε και επικυρώθηκε η κυριότητα της Μονής Ιβήρων, με Πατριαρχικό σιγίλιο (απόφαση) της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, επί Πατριαρχίας Παϊσίου Β'. 

Μετά την παραχώρησή της στη Μονή Ιβήρων, οι πατέρες της κυριάρχου Μονής έφεραν στο Μετόχι τους την εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας, αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτισσας που βρίσκεται στη Μονή Ιβήρων, η οποία αποδείχτηκε εξ ίσου θαυματουργή με την πρωτότυπη.



 Λέσχη αξιωματικών Φρουράς  Διδυμοτείχου


Διευθυντής   Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς  Διδυμοτείχου -Έφορος ΣΕΑΝ Καρδίτσας Κουκουζέλης Γεώργιος














  Σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στους Κήπους του Έβρου.


 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -  ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 
 




ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


 Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας


 ΔΡΑΜΑ










 Ο πρόεδρος  και το Διοικητικό  Συμβούλιο  του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών  Νομού Καρδίτσας  ευχαριστεί εγκάρδια τον Διοικητή της  XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Στρατηγό  κο Βασιλειάδη Κωνσταντίνο ,αλλά  και τις λέσχες  αξιωματικών    για την άριστη φιλοξενία  τους.