Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Επιστρέφουν οι Καταριανοί στην Αλεξανδρούπολη …



Οι Καταριανοί επιστρέφουν στην Αλεξανδρούπολη στο τέλος του Θέρους σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες και μάλιστα με ενθουσιασμό !

Επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Καταριανών στη χώρα μας συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος με τον Καταριανό ομόλογό του, στη συνάντηση που είχαν στην Ντόχα.

Οι Καταριανοί επιστρέφουν στη χώρα τους ενθουσιασμένοι τόσο από την εκπαίδευσή τους εδώ όσο και από τη ζωή στη χώρα μας. Τους αρέσει πολύ ο τόπος, η αγάπη με την οποία τους αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλλά και η διασκέδαση που βρίσκουν στην Ελλάδα.
Στις αναφορές τους υπογραμμίζουν με έμφαση ότι διαθέτουμε σύγχρονα οπλικά συστήματα και έχουμε αναπτύξει υψηλές τεχνικές πολέμου. Γεγονός που οδηγεί την ηγεσία του Καταριανού ΓΕΕΘΑ να ζητάει επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Το αίτημα αυτό, τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος το αντιμετώπισαν  θετικά. Για την εκπαίδευσή τους αυτή, πέρα από τα διπλωματικά οφέλη που υπάρχουν ,δίδεται από την Ντόχα η απαιτούμενη αποζημίωση για το κόστος της εκπαίδευσης.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι Καταριανοί τονώνουν την τοπική οικονομία όπου και αν βρεθούν, γεγονός που χαροποιεί τους Έλληνες επιχειρηματίες ιδιαίτερα τώρα που η καταναλωτική δύναμη των κατοίκων έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.
Τα αισθήματα που τρέφει το Κατάρ για την Ελλάδα είναι τόσο ισχυρά που παρέλασαν την 25η Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκονται για την εκπαίδευσή τους , συμμετέχοντας στην επέτειο της εθνικής εξεγέρσεως κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμηνύσουν στην Ελλάδα ότι είναι σύμμαχοί μας.

Μάλιστα το βίντεο από την παρέλαση τους στην Αλεξανδρούπολη , στάλθηκε αμέσως στη Ντόχα και προβάλλονταν από γιγάντιες οθόνες στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνταν εκεί η Διεθνής έκθεση αμυντικού υλικού.
veteranos