Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Νατοϊκή Άσκηση Ταχείας Αντίδρασης «SWIFT RESPONSE-15″…Με Ελληνική Συμμετοχή.


Η SWIFT RESPONSE-15 Είναι διακλαδική άσκηση με πολυεθνική συμμετοχή, η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, υπό την οργάνωση του Αμερικάνικου ΣΞ.
Η άσκηση διεξάγεται στην Γερμανία (Joint Multinational Training Center-JMTC στο Grafenwoehr και Joint Multinational Readiness Center-JMRC στο Hohenfels), Ιταλία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Ειδικότερα, η ελληνική συμμετοχή (5 Αξιωματικοί του ΣΞ), βάσει προγράμματος, θα συμμετάσχει και στο Joint Multinational Training Center-JMTC στο Grafenwoehr και στο Joint Multinational Readiness Center-JMRC στο Hohenfels (αμφότερα στη Γερμανία).
Ταχεία αντίδραση είναι του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη υπό την ηγεσία της πολυεθνικής άσκησης κατάρτισης χτισμένο γύρω από μια πολυεθνική αερομεταφερόμενα κοινή επιχείρηση βίαιης εισόδου σε τέσσερα ευρωπαϊκά έθνη. Ταχεία αντίδραση θα αποδείξει την ικανότητα της Συμμαχίας να λειτουργεί από το ενδιάμεσο με βάσεις  στην Ευρώπη, τη διεξαγωγή ταυτόχρονων αερομεταφερόμενα βίαιη είσοδο και επακόλουθες αποστολές.
Ταχεία απάντηση είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση Allied αερομεταφερόμενα κατάρτισης στην ήπειρο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Περισσότεροι από 4.800 συμμετέχοντες από 11 χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, Ελλάδα, Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν μέρος στην άσκηση, Αύγουστος 18 Σεπ 13 σε πεδία ασκήσεων στη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.
Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας πολλαπλές συμμαχικών εθνών »να λειτουργήσει ως μια συνεκτική ομάδα και να αποδείξει την ικανότητα της Συμμαχίας να αναπτύσσουν ταχέως και λειτουργούν υπέρ της διατήρησης μιας ισχυρής και ασφαλούς Ευρώπης.
Το άγημα των ΗΠΑ θα πρέπει να καθοδηγείται από την έδρα στοιχεία από το στρατό του XVIII αερομεταφερόμενο σώμα και την 4η Μεραρχία Πεζικού αποστολή Στοιχείο Διοίκησης, και θα περιλαμβάνει την Ευρώπη που βασίζεται 173η Ταξιαρχία Αερομεταφερόμενης και τις ΗΠΑ με βάση τη 1ο Ταξιαρχία, της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.
Ταχεία αντίδραση 15 σηματοδοτεί για  πρώτη φορά το 82ο αερομεταφερόμενο τμήμα της που  λειτουργεί στην Ευρώπη από τη έναρξη των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο το 1999.
Το 1ο Ταξιαρχία, 82ης Αερομεταφερόμενης θα αναλάβει τις ευθύνες ως Παγκόσμια Δύναμη Αντίδρασης του στρατού από την 2η ταξιαρχία, 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, κατά τη τέλος του έτους, με την αποστολή του να είναι σε θέση να αναπτύξει οπουδήποτε στον κόσμο εντός 96 ωρών από την κοινοποίηση των Δυνάμεων
 VETERANOS