Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε τη “Φλόγα της Αγάπης”




“Το αίμα σώζει ζωές, το αίμα σώζει ζωές …” βροντοφώναξαν εκατοντάδες μαθητές σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων και φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, συνοδεύοντας τη “Φλόγα της Αγάπης” και τους λαμπαδηδρόμους της από την είσοδο της πόλης ως την Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας .
Εκεί την υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου, ενώ υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου έγινε η αφή του ειδικού βωμού στην εξέδρα που είχε στηθεί γι” αυτό το σκοπό.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών που θα μεταφέρουν, όπως είπε, και στις οικογένειές τους το μήνυμα οτι η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για το ζήτημα.
Την αξία του εθελοντισμού και ειδικότερα της εθελοντικής προσφροράς αίματος που είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο συνάνθρωπο, εξήρε στον χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος
καλώντας όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
Ο Δ/ντης του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κων. Αθανασίου τόνισε μεταξύ άλλων οτι η Λαμπαδηδρομία αποτελεί έναν αποδοτικό τρόπο ενίσχυσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων αιμοδοτών εκφράζοντας την ελπίδα σταδιακά η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ειδικότερα για το νομό μας ο κ. Αθανασίου εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση των πολιτών στο διαρκές προσκλητήριο εθελοντικής προσφοράς αίματος που καλύπτει το 45% των ετήσιων αιμοληψιών που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και οι οποίες ανέρχονται στις 5.500 μονάδες προεγγίζοντας το στόχο των 6000 μονάδων αίματος που είναι περίπου οι ετήσιες ανάγκες.
Τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση των φορεών και των πολιτών της Καρδίτσας στην προσπάθεια της ΠΟΣΕΑ να διαδώσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας εξέφρασε και ο εντεταλμένος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας για την Λαμπαδηδρομία στη Θεσσαλία κ. Απ. Πανταζώνας .
Να σημειωθεί οτι από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας είχε σταθμεύσει κινητή μονάδα αιμοληψίας, όπου πολλοί συμπολίτες έδωσαν αίμα.
Στο φυλλάδιο που δόθηκε σε όλους τους μαθητές αναφέρονται τα εξής:“ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ είναι η εθελοντική και ανιδιοτελής προσφορά αίματος στον συνάνθρωπό μας. Αίμα μπορεί να δώσει κάθε ΥΓΙΗΣ άνθρωπος από 18 έως 64 ετών.
Υποψήφιος λήπτης όμως μπορεί να είναι κάποιος από ΕΜΑΣ.Το αίμα ΔΕΝ παράγεται, ΔΕΝ συσκευάζεται ΜΟΝΟ προσφέρεται. Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής. Μόνο 10 λεπτά από το χρόνο μας αρκούν για να σώσουμε μια ζωή. Ενημερωθείτε υπεύθυνα απότους ειδικούς και νικήστε τον φόβο την άγνοια και την προκατάληψη με το να γίνετε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.Δώστε ζωή με το αίμα σας. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ είναι μέτρο πολιτισμού.”
Ο Δήμος Καρδίτσας ευχαριστεί όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της 13ης Λαμπαδηδρομίας, οι οποίοι είναι:
– Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
– Η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας- Τμήμα Τροχαίας
– Η ΙΡΑ Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας
– Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
– Το Παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικου Ερυθρού Σταυρού
– Η ΠΟΣΕΑ Καρδίτσας
– Το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών
– Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία Ν. Καρδίτσας
– Το ΕΚΑΒ
– Οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
– Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας
– Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας
– Η Οικόσφαιρα
– Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας
– Ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας
– Η τοπική επιχείρηση των εμφιαλωμένων νερών “Θεόνη”
karditsanews