Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώνονται στην Οξυά οι προετοιμασίες για την υπέρ πεσόντων εκδήλωση , γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940-41.


Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες του Λαογραφικού Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς για την εκδήλωση – δέηση υπέρ πεσόντων, που τα τελευταία χρόνια ο ίδιος Σύλλογος έχει καθιερώσει στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του οικισμού Πλατάνια του συγκεκριμένου χωριού, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940.
Η εκδήλωση φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2015 και θα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, για το σκοπό δε αυτό αντιπροσωπεία του Συλλόγου επισκέφθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο.
Στην τελετή προσκλήθηκε να παραβρεθεί και να χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος. Ομιλητής θα είναι ο κ. Ντενησιώτης Ιωάννης, πρόεδρος   του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών νομού Καρδίτσας, μαθηματικός.
Οι διοργανωτές καλούν όλους τους Οξυώτες και τους φίλους του χωριού να ανταποκριθούν για ακόμα μία φορά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Συλλόγου, που τιμά όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας, ταυτόχρονα, την ιστορία του χωριού της Οξυάς αλλά και ολόκληρου του νομού