Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Βράβευση του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας από τη Eurobank


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας (και για πέμπτη φορά στην ιστορία του θεσμού) βραβεύτηκε από τη Eurobank ως το σχολείο απ” όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ” Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 20 Νοεμβρίου 2015, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού καθώς και αρχών και φορέων της Θεσσαλίας και βραβεύθηκαν 64 αριστούχοι μαθητές από όλη τη Θεσσαλία (οι 12 μαθητές από την Καρδίτσα).
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ” όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Καρδίτσας απονεμήθηκε στο 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας για τη Χριστίνα Κορκοντζέλου. Η βράβευση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης περυσινής για τον Αλέξη Ορφέα Κουρκάκη.
Οι καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας, με ιδιαίτερη χαρά για την επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και την αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον, συγχαίρουν ιδιαίτερα τη Χριστίνα Κορκοντζέλου και της εύχονται καλές σπουδές.
 karditsanews.