Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε νησιά της άγονης γραμμής


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα νησιά της άγονης γραμμής Φολέγανδρο, Σίκινο, Θηρασιά, Ανάφη και Δονούσα. Μοίρασε δώρα στους μαθητές ενόψει των εορτών και παρέδωσε στα σχολεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο υλικό που είχαν ανάγκη, ενώ συναντήθηκε με τους δημάρχους των νησιών και τοπικούς φορείς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της άγονης γραμμής. Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας Καλαμιώτισσας στην Ανάφη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: 
«Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και στελέχη των τριών Επιτελείων επισκεφθήκαμε την άγονη γραμμή στις Κυκλάδες, όπου δεν υπάρχει παρουσία του Στρατού Ξηράς - βρίσκεται περισσότερο στο Ανατολικό Αιγαίο και στον Έβρο - προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, δίπλα στα νησιά του Αιγαίου, ιδίως στην άγονη γραμμή. Σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να προσφέρουν και προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Με τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας, της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ», τη συνέχεια της ιστορικής ΜΟΜΑ, αναλαμβάνουμε ένα έργο σε κάθε νησί, προκειμένου να βοηθήσουμε στη δημιουργία εκείνων των υποδομών που θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων. Παράλληλα, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως στρατεύσιμοι, οι οποίοι με τις ειδικότητές τους μπορούν να προσφέρουν κοινωνικά, θα βρίσκονται στα μικρά νησιά.


 
Καθηγητές ξένων γλωσσών, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, θα μπορούν να καλύψουν κενά, ιδίως στα μικρονήσια. Γιατροί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα μπορούν να υπηρετούν τη θητεία τους στο αγροτικό ιατρείο. Παράλληλα, αποστολές στρατιωτικών γιατρών με ειδικότητες που δεν υπάρχουν στα νησιά, όπως γυναικολόγοι και παιδίατροι, θα μεταβαίνουν στα νησιά της άγονης γραμμής, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να προσφέρουν στους κατοίκους τους οι οποίοι επιτελούν εθνικό έργο. 
Η παραμονή στα μικρά νησιά σημαίνει υφαλοκρηπίδα, δηλαδή εθνική κυριαρχία. Τους ευχαριστούμε για την πραγματικά καταπληκτική υποδοχή και φιλοξενία και τους λέμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ μαζί τους».










kranos