Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ύμνος για την ομάδα "ΖΕΥΣ" από διεθνή ΜΜΕ [φωτο]


Το περιοδικό Argunners δημοσιεύει για πρώτη φορά την "μεταμόρφωση" των αεροσκαφών F16C της Ομάδας "ΖΕΥΣ". 
Όπως αναφέρει το περιοδικό τα αεροσκάφη της πτέρυγας (δύο μοίρες Block 52+ F-16) ειναι μερικά από τα πιο προηγμένα μαχητικά πολλαπλού ρόλου εντός του ΝΑΤΟ. 
Κατά τη διάρκεια κάθε πτήσης της «ZEYΣ», τα δύο άτομα, που διαμόρφωσαν την εμφάνισή της, ο Δημήτρης Παλάσης και ο Αλέξης Κοντηβέης, παρακολουθούν τα αεροσκάφη με υπερηφάνεια, προσθέτει το Argunners .
Το όνομα “ΖΕΥΣ”, όπως αναφέρει το περιοδικό στο εκτενές ρεπορτάζ του ειναι “το πνευματικό τέκνο” του Δημήτρη Παλάση και του Αλέξη Κοντηβέη, οι οποίοι σχεδίασαν και υλοποίησαν το βραβευμένο έμβλημα του βασιλιά των θεών - σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία.
"Στόχος μας ήταν να αγγίξουμε τις καρδιές των απλών ανθρώπων", λέει ο Αλέξης Κοντηβέης και προσθέτει: "Το αεροσκάφος είναι μια ιπτάμενη μηχανή και οι πιλότοι και το πλήρωμα στο έδαφος δίνουν την καρδιά και την ψυχή τους, καθιστώντας το μοναδικό"
Με το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας ο Κοντηβέης σχεδίασε το μοτίβο και ο Παλάσης, με τη βοήθεια μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων της Πολεμικης Αεροπορίας μεταμόρφωσε το F-16 σε ένα μοναδικό έργο Τέχνης.
Στις φωτογραφίες αυτές, που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό Argunners, βλέπουμε όλη την διαδικασία της μεταμόρφωσης του F-16C Block Α52 + σε αεροσκάφος της ομάδας «ΖΕΥΣ» που γνωρίζουμε σήμερα. 
Δειτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες: