Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Κλείνει την Τανάλια» γύρω απο την Τουρκία ο Πούτιν !


Ο Πούτιν και οι Στρατιωτικοί  της Ρωσίας που από ΄ότι φαίνεται τίποτα δεν γίνεται τυχαία ενώ όλα κινούνται με σχέδιο και Στρατηγική !
Στέλνοντας τους S-400 στη Συρία δημιούργησε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για την Τουρκική αεροπορία που δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει τις Δυνάμεις στο έδαφος και μιλάμε για αντάρτες που μάχονται στη Συρία για τα συμφέροντα αποκλειστικά της οικογένειας Ερντογάν !
Το ότι έστειλε το «Αόρατο υποβρύχιο» να χτυπήσει με πυραύλους θέσεις και αποθήκες του ISIS στη Ράκα ,ενώ μπορούσε να το κάνει με βομβαρδιστικά είναι ένα μήνυμα στην Άγκυρα αλλά και στους συμμάχους τους , οτι μπορεί να χτυπήσει παντού και όλους !
Να σημειώσουμε οτι η Τουρκία δεν έχει το αντιπυραυλικό σύστημα εκείνο που μπορεί να προστατεύσει τις πόλεις στόχους αλλά και τις υποδομές γέφυρες αεροδρόμια που αν χτυπηθούν το ηθικό του Τούρκικου λαού θα καταρρεύσει !
Αν οι δικοί μας στο Αιγαίο εφάρμοζαν τους κανόνες εμπλοκής στο Αιγαίο κάθε φορά που Τούρκικο Πολεμικό εισβάλει στα Χωρικά μας Ύδατα θα ήταν άλλο το καθεστώς στο Αιγαίο !
Οι Τούρκοι ακόμη και σε θέα Ελληνικού ψαροκάικου στέλνουν τα Σκάφη της ακτοφυλακής και ακολουθούν τα Μαχητικά των Τούρκων …Χθές ακόμη και σε αγκυροβολημένο Πολεμικό σε Διεθνή Ύδατα δεν πέταξαν καν σε απόσταση αναπνοής !
Οι προσπάθησαν να προκαλέσουν αλλά ο Πούτιν φαίνεται οτι αργά και βασανιστικά κλείνει την Τανάλια γύρω απο την Τουρκία …Να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας ,αλλά απο ότι φαίνεται ρίχνει τους τόνους και προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός !
Η παρουσία του ρωσικού υποβρυχίου ανοιχτά της Κύπρου, η απόφαση για χρήση των κυπριακών αεροδρομίων από ρωσικά μαχητικά που θα συμμετάσχουν στους βομβαρδισμούς κατά των ISIS στη Συρία δεν είναι άσχετα από τις «προειδοποιητικές βολές» που έριξε χθες το πρωί το ρωσικό αντιτορπιλικό «Smetlivy» κατά τουρκικού σκάφους βορείως της Λήμνου!
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, το «Smetlivy», ενώ περιπολούσε στο Βόρειο Αιγαίο χθες το πρωί και ενώ είχε ρίξει άγκυρα 13,6 μίλια από τη Λήμνο, ξαφνικά στις 8.30 το πρωί το πλήρωμα του σκάφους αντιλήφθηκε ότι ένα τουρκικό αλιευτικό είχε αναπτύξει κάθετη πορεία κατευθυνόμενο απειλητικά προς το ρωσικό πλοίο. Παρά τις προειδοποιήσεις, αυτό ακολουθούσε πορεία σύγκρουσης.
Σύμφωνα πάντα με τη ρωσική πλευρά, ο Τούρκος κυβερνήτης δεν ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μέτρων. οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά με ελαφρά πολυβόλα… Το τουρκικό αλιευτικό σκάφος άμεσα έστριψε και την κοπάνησε , ενώ είχε φτάσει σε απόσταση 560 μέτρων από το ρωσικό πλοίο!
Το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού αντέδρασε βάσει των κανόνων εμπλοκής που έχει λάβει από τη Μόσχα για «αναχαίτιση» πλωτών ή εναέριων μέσων που θα επιχειρήσουν επίθεση αυτοκτονίας, καθώς είναι υπαρκτός ένας τέτοιος κίνδυνος από τους τζιχαντιστές.Νοτίως της Λήμνου το ρωσικό ναυτικό, με έγκριση της Ελλάδας, έχει εγκαταστήσει μόνιμο αγκυροβόλιο.

 ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ