Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Παυσίλυπο .


 Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του  στο Παυσίλυπο . Την πίτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης  κος Σεραφείμ.

Αγαπητοί  φίλοι ,

Μέσα σε δύσκολες στιγμές ,σαν αυτές τον τελευταίο καιρό βιώνουμε όλοι μας ,είναι φυσικό η αισιοδοξία μας  να εξανεμίζεται και η ανησυχία για την κατάσταση  που βιώνει ο κόσμος γενικότερα και η χώρα μας ειδικότερα , να αυξάνεται.

Ο Σ.Ε.Α.Ν. Καρδίτσας στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στην τοπική κοινωνία όλα τα χρόνια της ύπαρξης του και με κάθε ευκαιρία φρόντιζε να καλλιεργεί την ψυχική  ενότητα μεταξύ των Εφέδρων και επιδιώκει την ηθική και πνευματική εξύψωση τους - όπως ορθά υποδεικνύουν και οι καταστατικές αρχές του .
Αυτή η ψυχική καλλιέργεια και η ανθρώπινη επαφή είναι  και η αντίσταση σε όσα συμβαίνουν γύρω μας ! Η ανθρωπιά σε όλες της τις εκφάνσεις είναι ο μόνος ουσιαστικός δρόμος της ανάπτυξης και της πραγματικής προόδου !
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος  και μέλη του Δ/Σ του ΣΕΑΝ Τρικάλων , ο Αντιπρόεδρος του  ΣΕΑΝ Μαγνησίας καθώς πλήθος εφέδρων αξιωματικών και φίλων του συνδέσμου. 




ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας.
    Χαιρόμαστε που σε αυτή την αίθουσα βλέπουμε Εφέδρους Αξιωματικούς από 24 έως 84 ετών. Αυτό μας κάνει χαρούμενους γιατί δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια στον Σύνδεσμο μας.
     Χαιρόμαστε επίσης που βλέπουμε, μέλη μας να προοδεύουν και να είναι πρότυπα στην κοινωνία μας, κατακτώντας αξιώματα και υψηλές θέσεις.
     Σε όλους εσάς θα ήθελα να κάνω μια προσωπική παράκληση. Να λέτε με καμάρι σε κάθε συνομιλητή σας Έλληνα ή ξένο ότι είστε Έφεδροι Αξιωματικοί.
     Η χρονιά που πέρασε ήταν μια γεμάτη χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις. Δράσεις και εκδηλώσεις που έγιναν χάρη στη δική σας συμμετοχή, γι’ αυτό και το Δ.Σ. του Συνδέσμου θέλει να σας ευχαριστήσει από βάθος καρδιάς.
      Ενδεικτικά θα  αναφέρω:
α] Την κοπή πίτας, που έγινε την 18η/1/2015 και στην οποία τιμήθηκαν όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι καθώς και όλα τα διατελέσαντα Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Καρδίτσας.
β] Τις εκλογές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή
γ] Την εκδρομή σε Βεργίνα - Παναγία Σουμελά – Βέροια - Μοναστήρι Δουβρά.
δ] Την τριήμερη εκδρομή σε Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή –Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα - Διδυμότειχο – Σουφλί – Δράμα/
ε]  Την επίσκεψη στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου, στο οποίο ο Σ.Ε.Α.Ν. χάρισε μια 32’ τηλεόραση για να έχουν οι ακρίτες μας ενημέρωση και ψυχαγωγία.
στ] Την αιμοδοσία που έκαμε σε συνεργασία με το ΚΕΣΝ και τον σύλλογο αιμοδοτών.
ζ] Την συμμετοχή του Σ.Ε.Α.Ν. Καρδίτσας στη λαμπαδηδρομία της φλόγας αγάπης κ.α.
Για τη χρονιά που έρχεται έχουμε ήδη κάποιους μεγάλους στόχους, όπως:
α] Να αλλάξουμε όλα τα ταμπελάκια στο Στρατιωτικό  Νεκροταφείο Καρδίτσας και παράλληλα να φυτέψουμε 2 κυπαρίσσια στη μνήμη αυτών των Ανθρώπων.
β] Να τοποθετήσουμε στο ΚΕΣΝ 3 κιόσκια 3 τραπεζοκαθίσματα και 6 παγκάκια.
γ] Να κάνουμε μία ομιλία με κύριο ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη με θέμα <<Οι εξελίξεις στη Συρία, το Κουρδικό, το προσφυγικό και οι επιπτώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα>> την 31η/1/2016.
         Οι Αρχαίοι Έλληνες στο πόλεμο παρέτασσαν στα δεξιά τους καλύτερους πολεμιστές τους. Εκεί μας έχει τάξει και εμάς τιμητικά η Ελληνική Πολιτεία.
Θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που είμαστε Έλληνες Έφεδροι Αξιωματικοί.
         Ενεργά μέλη της κοινωνίας που παλεύουνε καθημερινά, δυνατά και τίμια για να φροντίζουμε τις οικογένειες μας.
         Παράλληλα φροντίζουμε να είμαστε ενεργοί και για τον τίτλο του Εφέδρου Αξιωματικού ώστε, αν μας χρειαστεί η Πατρίδα μας, να είμαστε έτοιμοι όπως προβλέπει και ο σκοπός της ύπαρξης μας.
         Πιστεύουμε στο ρητό <<Περισσότερος ιδρώτας στον στίβο μάχης, λιγότερο αίμα στον πόλεμο>>.
       Ξέρουμε τι σημαίνει πόλεμος, ξέρουμε τον πόνο που προκαλεί, ξέρουμε την θλίψη του γονέα που θα αναγκαστεί να θάψει τον γιο του, όμως ξέρουμε και ότι στη ζωή τίποτα δεν γίνεται μόνο του όλα πρέπει να κατακτηθούν. Οι εχθροί πρέπει να γνωρίζουν την δύναμη μας ώστε να μην σκεφτούν ποτέ να τολμήσουν να μας επιτεθούν.
         Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να εκπαιδεύει και να φροντίζει την Εφεδρεία.
        Γνωρίζετε όλοι ότι η γειτονιά μας βράζει. Αν δεν είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και αποφασιστικοί, ενδεχομένως, οι εχθροί μας να το εκλάβουν ως αδυναμία και να θελήσουν να το εκμεταλλευτούν.
        Έχουμε την χαρά να  φιλοξενούμε στην πόλη μας  το κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας-Αερονομίας και Ναυτονομίας, στρατόπεδο που βρίσκεται  στα όρια της Τ.Κ. Ρούσου.
       Κέντρο το οποίο τιμά την πόλη μας. Κέντρο το οποίο πλέον έχει ανδρωθεί χάρη στις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες του εκάστοτε Διοικητού αλλά και των πολιτικών του τόπου μας. Ανθρώπων που πίστεψαν στην ύπαρξη του και κάθε μέρα ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να βάζουν λιθαράκια στη λειτουργία του.
       Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγνώμη, μία πραγματική συγνώμη, αν παραλείψαμε κάτι, αν δεν καταλάβαμε κάτι και αυτό ήταν η αιτία να στεναχωρήσουμε κάποιον ή κάποιους από την μεγάλη οικογένειά μας. Περιμένουμε τις ιδέες και τις προτάσεις όλων σας για την καλύτερη πορεία στο μέλλον.
       Ευχόμαστε ολόψυχα το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά, υγεία, ευτυχία και πρόοδο σε καθένα σας προσωπικά, στις οικογένειες μας, στην Ελλάδα μας, στον Στρατό μας και στο  ΚΕΣΝ.

Ευχαριστώ.