Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΠΟΥ ΔΕΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΟΠ ΛΟΧΙΑ



Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2016 στο ιστολόγιο www.efedros.blogspot.gr, σύμφωνα με την οποία σε άγημα των Θεοφανίων στη Σάμο, Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (ΤΘ) παρέλασε με επικεφαλής ΕΠΟΠ Λοχία, ο Σ.Ε.Α.Ν. Αν. Αττικής ΝΠΔΔ, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται την αγανάκτηση που εκφράζουν τα μέλη του και οι απανταχού συνάδελφοι με κάθε μέσο, και ως θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί τους εν εφεδρεία Εφέδρους Αξιωματικούς, εκτιμά ως επιβεβλημένη τη διευκρίνηση – διερεύνηση, αρμοδίως από το ΥΠΕΘΑ, του συμβάντος και συναφώς, τυχόν παρέκκλισης από τις υφιστάμενες ΠαΔ, καθώς και τις σχετικές διαταγές για τη διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης.
Πέραν των ανωτέρω και της δεδομένης υποχρέωσης συμμόρφωσης με τη κείμενη νομοθεσία – ΠαΔ, θεωρούμε επικίνδυνη και απαράδεκτη κάθε πράξη υποβάθμισης της Εφεδρικής Ιδέας,στο πρόσωπο των Δ.Ε.Α..
Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς την προσφορά των εφέδρων και δη των Εφέδρων Αξιωματικών στο Στράτευμα, διαχρονικά, την αγάπη τους για την Πατρίδα την οποία υπηρετούν με ζήλο και αφοσίωση, καθώς και την εν συνεχεία προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, υπό το ίδιο πνεύμα αυταπάρνησης.
Καλούμε τους Έφεδρους Αξιωματικούς να διατηρούν υψηλό ηθικό και να συνεχίσουν να προσφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο στην Εφεδρική Ιδέα, προασπίζοντας τα Ιδανικά της Πατρίδας την οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΙΑΝΗΣ                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ