Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Οι σκοποί του Συνδέσμου .


Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι οι εξής :

Η ενημέρωση των Εφέδρων σε εφεδρεία Αξιωματικών στις τεχνολογικές εξελίξεις στις Ενοπλες Δυνάμεις από την εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και ηγεσίας.
Η βελτίωση της ετοιμότητας των Εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης.
Η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών και η επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής τους εξύψωσης.
Η διατήρηση της επαφής τους με τις Ενοπλες Δυνάμεις.
Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος δεν επιχορηγείται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και ότι το Δ.Σ. του είναι αιρετό και άμισθο, επιτελεί το Εθνικής σημασίας έργο του με επιτυχία χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα αναποτελεσματικότητας και δυσλειτουργίας του.
Ο Σύνδεσμος επιτελεί το κοινωνικό έργο του Εφεδρικού Κινήματος με απώτερο σκοπό την διατήρηση του αγωνιστικού φρονήματος και την δημιουργία ενότητας μεταξύ στρατού και λαού. Ενόψει δε και της λειτουργίας του θεσμού της "παλλαϊκής άμυνας" ,υπάρχει έντονη η ανάγκη διατήρησης ενός διευρυμένου και δυναμωμένου Εφεδρικού Κινήματος.
Η καθιερωμένη, από το 1982, πρακτική του Συνδέσμου να φέρει μορφή ΝΠΔΔ, έχει δημιουργήσει μια ιστορική συνέχεια για το Εφεδρικό Κίνημα και έχει αποδείξει τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά του με αυτή την μορφή.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ - ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ - ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ!!