Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή κόλαφος από έναν Δόκιμο Αξιωματικό: “Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε κλόουν”!


Επιστολή κόλαφος που προέρχεται από Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό, -του οποίου για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται τα στοιχεία-, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην σελίδα onalert.gr, δημιουργώντας μας προβληματισμό, στεναχώρια αλλά και αγανάκτηση για το πως αντιμετωπίζεται, -σε ορισμένες περιπτώσεις θέλουμε να πιστεύουμε-,ο θεσμός του Έφεδρου Αξιωματικού. 

Η επιστολή, την οποία αναδημοσιεύουμε από τον onalert.gr έχει ως εξής:
“Μέχρι να στρατευτώ το όνειρο μου και η επιθυμία μου ήταν να υπηρετήσω την πατρίδα ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός .Όχι για λόγους ουτε εξουσιομανίας ούτε λόγο οικονομικών κριτηρίων .
Άλλωστε ο μισθός του Δοκίμου Αξιωματικού σήμερα είναι εξευτελιστικός .Εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου από διάφορα Σώματα ή Όπλα “βγάλαμε” τις Σχολές των Εφέδρων Αξιωματικών άλλοι μετά βίας άλλοι με πολλές δυσκολίες άλλοι με συμπεριφορές εξευτελιστικές που άλλωστε αυτό προβλέπει μια σχολή αξιωματικών για πολλούς λόγους .Υποφέραμε στη σχολή συμβιβαστήκαμε αντέξαμε και είπαμε επιτέλους πάμε στις μονάδες να υπηρετήσουμε και να κάνουμε τη θητεία μας ως αξιωματικοί.

Δυστυχώς όμως ο θεσμός του ΔΕΑ και το όνειρο μας έσβησε με το που εισχωρήσαμε στις μονάδες πόσο μάλλον της παραμεθορίου .Για να μην μακρήγορο θεσμός του ΔΕΑ έχει εξευτελιστεί στο έπακρον .Στις μονάδες υποδέχονται έναν ΔΕΑ από τα διοικητικά στελέχη μέχρι και τους υπαξιωματικούς που πλην σαφώς έχουν κάνει πηγαδάκια ,σαν έναν κλόουν που περιμένουν να του πετάξουν ντομάτες και αυγά καθώς το μόνο που του αναθέτουν είναι αγγαρείες όπως αυτές των στρατιωτών .
Πρόσφατα μάλιστα ένας συνάδελφος ΔΕΑ από άλλο Όπλο μου ανέφερε ότι τον έβαζαν μαζί με άλλους 3 δοκίμους να καθαρίζουν τα άρματα από τη σκουριά ενώ άλλους να κόβουν χόρτα .
Ντρέπομαι πραγματικά που υπηρετώ τη χώρα ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός ,ντρέπομαι  πραγματικά για την κατάσταση αυτή …Να μας πει το ΓΕΣ αν θέλει να κρατήσει το θεσμό αυτό η αλλιώς να τον καταργήσει .
Είναι ντροπή να ξεφτιλίζουν καθημερινά τον θεσμό αυτό και να μην τηρείται η ιεραρχία με πρόσχημα ότι ο δόκιμος είναι φαντάρος πολυτελείας ..Πράγμα που το έχουν πιστέψει και το ασπάζονται όλα τα στελέχη .Να πάρει γραμμή το ΓΕΣ αν θέλει να διατηρήσει το θεσμό να τον ενισχύσει να δημιουργήσει μια επιτροπή ελέγχουν της κατάστασης των δοκίμων αλλιώς να τον καταργήσει…
Με εκτίμηση …ένας Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.”


ΠΗΓΗ Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ανατολικής Αττικής