Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Καρδίτσα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Tο ενδιαφέρον των Καρδιτσιωτών «τράβηξε» η εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Κιέριον».


Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων ήταν κατάμεστη και μάλιστα χρειάστηκε να προστεθούν καθίσματα καθώς η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Κορνιλάκης, συγγραφέας, πρόεδρος του «Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας», ο οποίος σχετικά πρόσφατα έφερε στη δημοσιότητα και άγνωστες επιστολές του Καποδίστρια.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, τον Δήμο και τον Σύλλογο Κρητών ν. Καρδίτσας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τιμόθεος, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ, Αλεξάκος και εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών η κ. Σουλαδάκη.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος κ. Κωτσός, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαχούλας και η εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος κ. Κόκκαλη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νούσιος, οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κυρία Μπακαλάκου και κύριοι Ψημμένος και Καπράνας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καρδίτσας κ. Ντενησιώτης, αντιπροσωπεία του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και του κλήρου.
Να σημειώσουμε ότι το 2016 είναι έτος Ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας, όπως πρόσφατα αποφασίσθηκε στη Μόσχα μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Προκόπη Παυλόπουλου και για το θέμα αυτό έγινε εκτενή αναφορά από όσους πήραν το λόγο, ενώ υπήρχαν και σημαίες των δύο χωρών πίσω από το βήμα που έγιναν οι ομιλίες.

 Στην ομιλία του ο κ. Κορνιλάκης αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια παρουσιάζοντας με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο στιγμές από τη δράση του και τρόπο που σκεφτόταν για την πατρίδα του ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τον κ. Κορνιλάκη προσφάτως έγινε γνωστό πως η ημερομηνία που υπογράφτηκε το διάταγμα, για να γίνει ο Ιωάννης Καποδίστριας υπουργός εξωτερικών της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής δύναμης εκείνης της εποχής, της Ρωσίας, ήταν η 7η Φεβρουαρίου του 2016, Την ίδια ακριβώς ημέρα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Καρδίτσα αλλά ακριβώς 200 χρόνια πριν. Το συγκεκριμένο γεγονός το δημοσιοποίησε για πρώτη πανελλαδικά φορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.





ΠΗΓΗ.karditsalive.net