Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Εκδηλώσεις τιμής για τους πεσόντες του Υψώματος 731.




Σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00´, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών του 5ου Συντάγματος Πεζικού στο Ύψωμα 731 της Β. Ηπείρου κατά την άνοιξη του 1941. Καρδιτσιώτες και Τρικαλινοί στρατιώτες απέκρουσαν επιτυχώς τις λυσσαλέες επιθέσεις των ιταλών φασιστών και έγραψαν σελίδες δόξας στην ιστορία της Ελλάδας.
Στη συνέχεια, παραπλεύρως του Ιερού Ναού στον χώρο του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας ο ιδρυτής αυτού κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. τίμησε τον συμπολίτη μας συγγραφέα-καθηγητή κ. Νικόλαο Βλάχο για την συγγραφή και κυκλοφορία του βιβλίου του: "ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΥΨΩΜΑ 731", το οποίο προλόγισε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας. Ο κ. Βλάχος ιδιαίτερα συγκινημένος αφιέρωσε το πόνημά του σε όλους εκείνους τους ήρωες αγωνιστές, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.
Ακολούθως, ο κ. Καλλιαντζής παρουσίασε στους παρευρισκόμενους φίλους της ιστορικής μνήμης τα νέα μουσειακά εκθέματα, ιδιοκτησίας του παλαίμαχου Στρατηγού της Χωροφυλακής αειμνήστου Χρήστου Ράλλη, πολεμιστή στη Μάχη της Κρήτης και κρατούμενο στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τα οποία δώρισε ευγενώς ο γιος του Δρ. Γεώργιος Ράλλης, Διευθυντής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου "ΚΑΤ" Αθηνών.
"Η μνήμη γαρ ωσπερεί της παιδείας εστί ταμείον