Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Στην πλατεία Πλαστήρα θα ανεγερθεί μνημείο αφιερωμένο στο "Ύψωμα 731"


Ένα νέο μνημείο θα αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η πλατεία Πλαστήρα στην Καρδίτσα όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
Στην εισήγηση που έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Γεννάδιος τόνισε ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στο να έρθει το θέμα στο Δ.Σ. που οφειλόταν κυρίως ως προς τον χώρο που θα άρμοζε για να τοποθετηθεί το εν λόγω μνημείο. Τόνισε ότι υπήρξαν σκέψεις χωροθέτησης επίσης για την πλατεία Ακαδημίας, σε σημεία στην είσοδο της πόλης αλλά και στην περιοχή του Παλέρμο. Ωστόσο αποφασίσθηκε ότι θα πρέπει να είναι σε κεντρικό σημείο και έτσι τελικώς κατατέθηκε στην εισήγηση η πλατεία Πλαστήρα.
Στις σύντομες τοποθετήσεις υπερθεμάτισαν όσοι έλαβαν το λόγο τονίζοντας ότι είναι ένα μνημείο που έπρεπει να υπάρχει εδώ και καιρό. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι της Ιστορίας Ν. Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης ο οποίος επίσης δήλωσε ικανοποιημένος με τον χώρο που επιλέχθηκε για την τοπθέτηση του μνημείου.