Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 746 ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ (ΦΕΚ)



Την πρόσληψη 746 εθνοφυλάκων για τη φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς προβλέπει... απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 629/9-3-2016 (τεύχος Β) και υπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, καθορίζεται ημερησία αποζημίωση για τους εθνοφύλακες στα 15 ευρώ.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα αφορούν τον Έβρο και τα νησιά, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.

Η πρόσληψη των εθνοφυλάκων γίνεται, κατόπιν πρόσκλησης, από τις μονάδες που έχουν ανάγκη, με βάση τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι. Έχει προηγηθεί η μετάβαση του ενδιαφερομένου στη μονάδα Εθνοφυλακής της ακριτικής περιοχής στην οποία κατοικεί, προκειμένου να εκφράσει την επιθυμία του για κατάταξη.

Τα κριτήρια

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερομένους θεωρείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων και η κατοχή λευκού απολυτηρίου. Μπορούν να υπάρξουν όμως και εθελοντές εθνοφύλακες, που συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις εκπαιδεύσεις και στις εκδηλώσεις της Εθνοφυλακής.

Η επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ από την πρόσληψη των νέων εθνοφυλάκων θα ανέλθει στα 4,1 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνοφυλακή είναι αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άνδρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους, και πλέον έχουν περάσει στην εφεδρεία, δηλαδή να μην καλούνται από καμία άλλη στρατιωτική μονάδα σε περίπτωση επιστράτευσης (έχουν ηλικία 35-40 ετών).

(ΕΘΝΟΣ 15/03/2016 – Σ.Λ.)
Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2016/03/746.html