Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Τελετή ονομασίας Στρατονόμων & Αερονόμων που πραγματοποιήθηκε στο Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας (ΚΕΣΝ) στο Στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Θωμά Νικήτα (Μούντζια)», στην Καρδίτσα.


  

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, είναι ταγμένο να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα στελέχη και τους οπλίτες της Στρατονομίας- Ναυτονομίας- Αερονομίας, σ’ ένα περιβάλλον όπου καλλιεργούνται η ενσυνείδητη πειθαρχία, οι στρατιωτικές αξίες και η ανάπτυξη των πολεμικών δεξιοτήτων.

Ο στόχος μας είναι να προετοιμάζουμε αυτά τα στελέχη και τους υποψήφιους Στρατονόμους--Ναυτονόμους -Αερονόμους ,  έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ειρήνη και τον πόλεμο.

Οι νέοι Στρατονόμοι-Ναυτονόμοι- Αερονόμοι, οι οποίοι αποτελούν επίλεκτο σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα επανδρώσουν τις Μονάδες Στρατονομίας- Ναυτονομίας Αερονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 εβδομάδων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα, στρατονομικά καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα, μηχανοδήγηση οχημάτων και δικύκλων, καθώς και ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρά.
Τέλος, οι υποψήφιοι Στρατονόμοι- Ναυτονόμοι -Αερονόμοι με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ καταρτίζονται σε θέματα Κ.Ο.Κ, στη χρήση ραντάρ και αλκοολόμετρου, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.