Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Εκοιμήθη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ.κ Σεραφείμ (Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού).





Εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ.κ Σεραφείμ (Έφεδρος Αξιωματικός  Πεζικού) ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στις 2/12/1945 στην Καρδίτσα, όπου και διέμεινε μέχρι το πέρας των Γυμνασιακών του σπουδών.

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος Καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως και περιοχής του Νομού Καρδίτσης και της Γερμανίας (Νυρεμβέργη, Αυγούστα και Μόναχο).
Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Πνευματικός της αυτής Μητροπόλεως.

Διετέλεσε επί μια οκταετία ως Συνοδικός Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ειδικά: α) της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας – Ποιμαντικού Έργου και β) της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Άναγεννήσεως.

Έλαβε μέρος σε πολλά Θεολογικά Συνέδρια ως προσκεκλημένος Σύνεδρος και ως Εισηγητής.
Κατά τη θητεία του στη Γερμανία μιλούσε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Μονάχου, κάθε Σάββατο, αναλύοντας το κήρυγμα της Κυριακής.

Επί μια τετραετία επιμελήθηκε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος την εβδομαδιαία εκπομπή «Προσεγγίζοντας την ορθόδοξη πνευματικότητα».
Διετέλεσε ως υπεύθυνος Γραμματέας των διοργανωμένων, κάθε χρόνο, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεολογικών Συμποσίων και επιμελητής των τόμων των Πρακτικών των εν λόγω Συμποσίων.

Την 1η Μαίου 2009 διορίστηκε, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Την 14η Οκτωβρίου 2009, κατόπιν προτάσεως του τότε Μητροπολίτου  ΚΥΡΙΛΛΟΥ, εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρεντίνης.

Χειροτονήθηκε υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, την 24η Οκτωβρίου 2009, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης .




Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία θὰ ψαλεῖ τὴν Δευτέρα 18 Ἀπριλίου 2016 ὥρα 12μ. στὸν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Καρδίτσης.