Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Σε φυλάκια του Έβρου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου επισκέπτεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, 18ης Απριλίου ε.ε. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με πρώτο σταθμό την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, το Διδυμότειχο. 
Μετά την τελετή υποδοχής, την καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας και την δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού οΜακαριώτατος συνοδευόμενος από το Διοικητή της XVI Mεραρχίας Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο Πυθίου, δίπλα στον ποταμό Έβρο, μίλησε στους στρατευμένους, τους εμψύχωσε και τους μοίρασε μικρές ευλογίες.
Καθ’ οδόν προς το Σουφλί δεύτερο σταθμό της περιοδείας του ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο 126 στην ελληνοτουρκική μεθόριο όπου τον υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Νικόλαος Τσιτσιμπίκος και ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης. Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο Φυλάκιο και με πνευματικά λόγια μίλησε στους στρατευμένους.